tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Ζυμαρικά με ντοματίνια και ψητή φέτα (η viral συνταγή του tik tok)

Καθώς ίσως γνωρίζετε οι περισσότεροι, είμαι από την Πελοπόνησσο, (με καταγωγή μισή από Αρκαδία, μισή από Λακωνία και αναθρεμένη στην Ηλεία) λατρεύω τον τόπο μου, νιώθω περήφανη για τις ομορφιές του και απολαμβάνω όλα όσα μου προσφέρει, καθώς είναι ένας πλούσιος τόπος με αγροτική παραγωγή κι όχι μόνο, με απαράμιλλη φυσική ομορφιά, εναλλαγές τοπίων  αλλά και  συγκλονιστική ιστορία. Θα με ρωτήσει τώρα κάποιος τι σχέση έχουν όλα αυτά με τη viral συνταγή της πάστας με ψητά ντοματίνια και φέτα που τώρα αξιώθηκα μετά από 3-4 χρόνια να τη δοκιμάσω; Έχω ακούσει τόσα πολλά γι’αυτήν , έχω διαβάσει τόσα απίστευτα σχόλια θαυμασμού, θυμάμαι τη φρενίτιδα που προκάλεσε τότε στα social media  και μάλιστα πρόσφατα πληροφορήθηκα πως μετά από το σάλο της συνταγής αυξήθηκε η παγκόσμια ζήτηση φέτας κατά 200% ετησίως.

Έχω να πω λοιπόν με περίσσεια υπερηφάνεια, μετά την καθυστερημένη ομολογουμένως δοκιμή μου, πως το πιάτο αυτό είναι υπέροχο, μα είναι ακριβώς αυτό που γευόμαστε εδώ στα μέρη μας κάθε καλοκαίρι: Ένα χυλωμένο, καλομαγειρεμένο πιάτο “χονδρομενούδελο” με φρέσκια ντομάτα και μπόλικη τριμμένη φέτα ορεινής Ηλείας!

pasta tik tok1

Υλικά (για 4 μερίδες):

300 γρ. Ζυμαρικά της επιλογής μας

450 γρ. Ντοματίνια

350 γρ. Τυρί φέτα

40 γρ. Ελαιόλαδο

Πιπέρι, θυμάρι και φρέσκια ρίγανη

pasta tik tok2riggatoni lahanika6pasta tik tok3pasta tik tok4pasta tik tok5pasta tik tok6pasta tik tok7pasta tik tok8pasta tik tok9pasta tik tok10

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος τη φέτα και ολόγυρα σκορπίζουμε τα ντοματίνια καλά πλυμένα. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και θυμάρι, σκορπίζουμε εδώ κι εκεί κλωνάρια φρέσκιας ρίγανης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά, στους 190ο για  μισή ώρα περίπου, μέχρι να ψηθούν τα υλικά και να ροδίσουν. Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Αμέσως μόλις βγάλουμε το πυρίμαχο σκεύος από το φούρνο, λιώνουμε τη φέτα με ένα πιρούνι, το ίδιο και τα ντοματίνια και κάνουμε ένα γερό ανακάτεμα των υλικών μαζί με τα υγρά τους. Προσθέτουμε και τα ‘ήδη βρασμένα και σουρωνένα ζυμαρικά , τα ανακατεύουμε όλα μαζί, προσθέτουμε επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.

Καλή απόλαυση!

Τη συνταγή για το “χονδρομενούδελο νομού Ηλείας” θα τη βρείτε αν κάνετε κλικ εδώ! Γιατί “αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει, καθώς λέει κι η λαϊκή ρήση

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...