tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Μελιτζάνες με ντομάτα , σάλτσα pesto και μοτσαρέλα

Αυτός ο τρόπος ψησίματος της μελιτζάνας είναι εθιστικός! Φλάσκες , ολόγλυκες μελιτζάνες, κομμένες στα δύο, χαραγμένες διαγώνια, συμμετρικά, αρωματισμένες  με μπαχαρικά, ραντισμένες με ελαιόλαδο και πασπαλισμένες με θυμαράκι, ψημένες τόσο ώστε να χρυσίσουν και να μαλακώσουν…Από’κει και πέρα τις κάνεις ό,τι θέλεις. Εγώ σήμερα έφτιαξα μια αρωματική σάλτσα ντομάτας, τις γέμισα, τις σκέπασα με μαλακό τυρί, τις  γκραντινάρισα και τις απόλαυσα…

melitzanes motsarela1

Υλικά:

3-4 φλάσκες μελιτζάνες

Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, πάπρικα(γλυκιά και καπνιστή)

Μπόλικο ελαιόλαδο

Λίγη σάλτσα pesto βασιλικού

Για τη σάλτσα:

4-5 ώριμες ντομάτες

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

1 καρότο

1 πιπεριά

Θυμάρι, βασιλικό, αλάτι, πιπέρι

Για το τέλος:

250 γρ. Μοτσαρέλα

melitzanes motsarela2melitzanes motsarela3melitzanes motsarela19melitzanes motsarela4melitzanes motsarela5melitzanes motsarela6melitzanes motsarela7melitzanes motsarela8melitzanes motsarela9melitzanes motsarela10melitzanes motsarela11melitzanes motsarela12melitzanes motsarela13melitzanes motsarela14melitzanes motsarela15melitzanes motsarela16melitzanes motsarela17melitzanes motsarela18

Εκτέλεση:

Πλένουμε, καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε στη μέση. Τις χαράζουμε διαγώνια προσέχοντας να μην τρυπήσουμε τη σάρκα τους ως κάτω και χάσουν τα υγρά τους. Τις αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα αλατίζουμε και τις ραντίζουμε με μπόλικο ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά και το θυμάρι και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200ο για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να ροδοψηθούν.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και στη συνέχεια το καρότο και την πιπεριά. Προσθέτουμε την ντομάτα , το σκόρδο, αλάτι και μυρωδικά και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά μέχρι να στεγνώσει η σάλτσα και να μην έχει περιττά υγρά. Τότε τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε ένα πυρίμαχο σκεύος  τέτοιου μεγέθους ώστε να χωρούν ακριβώς. Με ένα πιρούνι λιώνουμε απαλά το εσωτερικό της κάθε μελιτζάνας και σχηματίζουμε κάτι σαν βαρκούλα. Ρίχνουμε πρώτα μια κουταλιά σάλτσα pesto βασιλικού στην κάθε μελιτζάνα κι από πάνω μοιράζουμε τη σάλτσα ντομάτας. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο την κάθε μία και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180ο. Βγάζουμε τότε το σκεύος από το φούρνο, μοιράζουμε πάνω την μοτσαρέλα σε κομμάτια και ξαναψήνουμε μέχρι να γκρατιναριστεί.

Σερβίρουμε αμέσως κι απολαμβάνουμε!

Συνταγή για σάλτσα pesto με σκόρδο και βασιλικό θα βρείτε αν κάνετε κλικ εδώ.

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...