tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Πίτσα με σάλτσα pesto βασιλικού

Άρωμα βασιλικού , άρωμα σκόρδου , λευκά τυριά και παρμεζάνα , λίγη φρέσκια ντομάτα κι ένα αφράτο ζυμάρι και το θαύμα έγινε! Απολαύσαμε μια πίτσα λιτή στα υλικά , απέριττη στην παρασκευή της  , όμορφη στην εμφάνιση και κυρίως συναρπαστική στη γεύση που δεν την αναζητά κανείς για να χορτάσει αλλά για να απολαύσει τη αίσθηση που χαρίζει στον ουρανίσκο. Το φρεσκοτριμμένο πιπέρι επιβάλλεται , η χειροποίητη σάλτσα pesto με φρέσκο βασιλικό κάνει τη διαφορά ενώ το παγωμένο , λευκό κρασί απογειώνει τη “στιγμή”. Μέχρι τώρα γνώριζα το πάντρεμά της με τα ζυμαρικά ή με τα κρεατικά (κυρίως το φιλέτο χοιρινού ή κοτόπουλου) όμως αυτή η πίτσα με έκανε να αλλάξω γνώμη και να την τοποθετήσω στην πρώτη γραμμή των προτιμήσεών μου.

pizza pesto 1

Υλικά (για δυο πίτσες)

1 δόση ζύμη για πίτσα

200 γρ. σάλτσα pesto βασιλικού (περίπου ένα ποτηράκι του κρασιού)

250 γρ. τυρί μοτσαρέλα

100 γρ. τυρί φέτα

20 ντοματάκια cherry

Λίγο αλάτι , πιπέρι και θυμάρι

Λόγα φρέσκα φύλλα βασιλικού

2 χούφτες (γεμάτες) χοντροτριμμένη παρμεζάνα

pizza pesto 2pizza pesto 3pizza pesto 4pizza pesto 5pizza pesto 6pizza pesto 7pizza pesto 8pizza pesto 9pizza pesto 10pizza pesto 11pizza pesto 12pizza pesto 13

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα pesto. Ετοιμάζουμε και το ζυμάρι της πίτσας σύμφωνα με τη βασική συνταγή. Το χωρίζουμε στα δύο για να φτιάξουμε δυο πίτσες και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τις δυο. Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετούμε το ζυμάρι . Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι αν χρειαστεί και με τα δαχτυλά μας  ανοίγουμε το ζυμάρι όσο περισσότερο μπορούμε. Απλώνουμε τη σάλτσα pesto ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια . Σκορπίζουμε από πάνω τη μοτσαρέλα κομμένη σε χοντρές ροδέλες και τη φέτα χοντροτριμμένη με τα χέρια. Κόβουμε τα ντοματίνια στα δυό και τα προσθέτουμε κι αυτά. Σκορπίζουμε λίγη σάλτσα pesto ακόμα εδώ κι εκεί και πασπαλίζουμε όλή την επιφάνεια με τριμμέμη παρμεζάνα. Προσθέτουμε αλάτι , πιπέρι και θυμάρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 200ο για 20 λεπτά περίπου. Μόλις βγει από το φούρνο σκορπίζουμε φρέσκα φύλλα βασιλικού εδώ κι εκεί , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!

Βασική συνταγή για ζυμάρι πίτσας θα βρείτε αν κάνετε κλικ εδώ.

Βασική συνταγή για σάλτσα pesto βασιλικού θα βρείτε αν κάνετε κλικ εδώ.

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...