tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Τουρτες

Το καταπληκτικό αυτό κέικ με κέρδισε από την πρώτη στιγμή…Όψη δελεαστική , κρέμα βελούδο που το πλαισιώνει από κάθε πλευρά, γεύση μεστή κι ελαφρώς “bitter”, υλικά απλά και προσιτά και εκτέλεση συνταγής σχεδόν απλοϊκή που δε χρειάζεται μίξερ αλλά ένα μπωλ, ένα κατσαρολάκι και το σύρμα ανάδευσης. Φτιάχνοντάς το έλεγα : “μα τόσο απλό; δε μπορεί..κάτι θα πάει λάθος μέχρι το τέλος” Κι όμως , όχι μόνο δεν πήγε τίποτα λάθος αλλά προέκυψε ένα διώροφο κέικ κακάο  που μας έκλεψε την καρδιά!

sokokeik gemisto1

Υλικά για το κέικ:

Η ιστορία αυτής της τούρτας αρχίζει κάπου στα 1830 , στη Βιέννη όταν ο Πρίγκηπας Μέττερνιχ ανέθεσε στον σεφ του παλατιού να δημιουργήσει ένα επιδόρπιο για τους καλεσμένους του. Αυτός με τη σειρά του επειδή ήταν άρρωστος ανέθεσε το εγχείρημα στον δευτεροετή φοιτητή ,  βοηθό του που έφερε το όνομα Sacher…έφτιαξε λοιπόν αυτήν την περίφημη τούρτα σοκολάτας με γέμιση μαρμελάδα βερύκοκο και παρόλο που δεν αναγνωρίστηκε άμεσα ,  με την πάροδο των χρόνων εξελίχθηκε σε τούρτα - σφραγίδα της Βιεννέζικης ζαχαρπολστικής τέχνης αλλά και της γιορτής των Χριστουγέννων σε όλο τον κόσμο…

Δείτε τη:

sachertorte1

Υλικά :

Αυτήν την τούρτα τη ''σκάρωσα'' μόνη μου, έχοντας διαβάσει πάνω από δέκα διαφορετικές συνταγές... Η πραλίνα , αγαπημένη γεύση , δε μπορούσε να λείπει από τις τούρτες μου! Όμως η  μια μου φαινόταν πολύ επιβαρυμένη σε λιπαρά, η άλλη πολύ περίπλοκη , η άλλη πολύ βαριά… Έβγαλα λοιπόν το μέσο όρο και το αποτέλεσμα , πιστέψτε με , είναι καταπληκτικό . Η κρέμα της είναι σκέτος πειρασμός και κινδυνεύει να...καταναλωθεί με το κουταλάκι πριν προλάβει να στρωθεί στην τούρτα:

Δείτε την :

tourta pralina2

Yλικά :

Όλοι γνωρίζουμε ή καλύτερα θυμόμαστε αυτή την κλασική τούρτα με το σιροπιστό παντεσπάνι κακάο και την πλούσια , βουτυρένια κακάο-κρεμα . Μαζι με τη σοκολατίνα , τη νουγκατίνα , τη μόκα και τον κορμό “αραπίνα” αποτελούσαν το σημεία αναφοράς σε κάθε ζαχαροπλαστείο. Έχω την τύχη και τη χαρά να έχω πεθερά με ταλέντο στη ζαχαροπλαστική και με σπάνιο αρχείο παλιών συνταγών. Σε κάθε γιορτή , γενέθλια ή χαρμόσυνη μέρα μια πληθωρική πιατέλα με την τούρτα σεράνο ήταν δεδομένη από τα χεάκια της…Τόσο πολύ που δεν είχα ποτέ μπει στον κόπο να τη φτιάξω μόνη μου γιατί πολύ απλά δε μας έλειψε ποτέ. Φέτος όμως είπα να κάνω την αρχή. Αντέγραψα τη συνταγή (μαζί με κάμποσες ακόμα) και έκανα το πείραμα….Το αποτέλεσμα; Απλά μοναδικό….

serano1

Υλικά:

Η τούρτα αυτή είναι υπερπαραγωγή : Περιέχει δίσκους παντεσπάνι κακάο , πλούσιες στρώσεις υπέροχης κρέμας πορτοκαλιού , επικάλυψη αφράτης κρέμας κακάο και επιπλέον στην επιφάνεια μια στρώση σοκολατένιας γκανάζ. Είναι η τούρτα που φτιάχνουμε όταν θέλουμε να δώσουμε έναν τόνο υπεροχής στις περιστάσεις και να απολαύσουμε κάποιες ιδιαίτερες στιγμές  με ένα κομμάτι γλυκό που τα έχει όλα: όμορφη εμφάνιση , πλούσια γεύση κι αγαπημένα αρώματα σοκλάτας και πορτοκαλιού. Η διαδικασία παρασκευής της είναι απολαυστική κι αν ακολουθήσει κανείς πιστά τα βήματα η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη. Καλή απόλαυση

tourta portokali1

Δείτε την :

Την τούρτα αυτή τη δοκίμασα για πρώτη φορά σε κάποιο φιλικό σπίτι όπου ήμουν προσκαλεσμένη για φαγητό. Με κέρδισε αμέσως γιατί το σοκολατένιο μέρος της τούρτας είχε ένα υπέροχο άρωμα και μια ακόμα πιο υπέροχη , βελούδινη , φίνα υφή! Δεν έχασα χρόνο , ζήτησα αμέσως τη συνταγή από την οικοδέσποινα , η οποία τη μοιράστηκε πρόθυμα μαζί μου κι εγώ την έφτιαξα άμεσα. Από τότε την έχω φτιάξει πάρα πολλές φορές και κάθε φορά κάνουμε την ίδια διαπίστωση : Ότι πρόκειται για μια θεϊκή τούρτα που δεν τη χορταίνουμε ποτέ και δεν υπάρχει περίπτωση να μην αρέσει σε κάποιον. Θεωρείται από τις πιο εύκολες κατασκευές και δε χρειάζεται ψήσιμο αφού δεν έχει παντεσπάνι , ενώ τα γεμιστά μπισκότα χαρίζουν μια ενδιαφέρουσα , τραγανή εναλλαγή…

Δείτε τη:

toyrta xristinas12

Υλικά :

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...