Τουρτες
- Details
- Hits: 3533
Εεεε τώρα , βασίλσσα ήταν (η Βικτωρία) ό,τι ήθελε έκανε…Σύμφωνα με ιστορικές πηγές η βασίλισσα Βικτωρία του Ηνωμένου Βασιλείου (Μ. Βρετανία 1837-1901) υπέφερε από κατάθλιψη στο χρονικό διάστημα που χώριζε το μεσημεριανό γεύμα από το βραδινό δείπνο και μην μπορώντας να αντέξει τη βασανιστική αυτή αναμονή , επινόησε και καθιέρωσε την ώρα του απογευματινού τσαγιού όπου σερβιρίζονταν αφράτα ψωμάκια με βούτυρο και κέικς γεμιστά…Έτσι προέκυψε το περίφημο κέικ Victoria με σαντιγύ και φράουλες ενώ η αφορμή σε μένα για να το φτιάξω δόθηκε από την προτροπή-παράκληση μιας φίλης που παρακολουθεί τις συνταγές μου και μου το ζήτησε…Ομολογώ πως αφού το έψαξα αρκετά , με πολλή επιμονή , κατέληξα να δημιουργήσω ένα υπέροχο κέικ που συναγωνίζεται επάξια το αυθεντικό.
Υλικά:
- Details
- Hits: 1106
Το καταπληκτικό αυτό κέικ με κέρδισε από την πρώτη στιγμή…Όψη δελεαστική , κρέμα βελούδο που το πλαισιώνει από κάθε πλευρά, γεύση μεστή κι ελαφρώς “bitter”, υλικά απλά και προσιτά και εκτέλεση συνταγής σχεδόν απλοϊκή που δε χρειάζεται μίξερ αλλά ένα μπωλ, ένα κατσαρολάκι και το σύρμα ανάδευσης. Φτιάχνοντάς το έλεγα : “μα τόσο απλό; δε μπορεί..κάτι θα πάει λάθος μέχρι το τέλος” Κι όμως , όχι μόνο δεν πήγε τίποτα λάθος αλλά προέκυψε ένα διώροφο κέικ κακάο που μας έκλεψε την καρδιά!
Υλικά για το κέικ:
- Details
- Hits: 10491
Η ιστορία αυτής της τούρτας αρχίζει κάπου στα 1830 , στη Βιέννη όταν ο Πρίγκηπας Μέττερνιχ ανέθεσε στον σεφ του παλατιού να δημιουργήσει ένα επιδόρπιο για τους καλεσμένους του. Αυτός με τη σειρά του επειδή ήταν άρρωστος ανέθεσε το εγχείρημα στον δευτεροετή φοιτητή , βοηθό του που έφερε το όνομα Sacher…έφτιαξε λοιπόν αυτήν την περίφημη τούρτα σοκολάτας με γέμιση μαρμελάδα βερύκοκο και παρόλο που δεν αναγνωρίστηκε άμεσα , με την πάροδο των χρόνων εξελίχθηκε σε τούρτα - σφραγίδα της Βιεννέζικης ζαχαρπολστικής τέχνης αλλά και της γιορτής των Χριστουγέννων σε όλο τον κόσμο…
Δείτε τη:
Υλικά :
- Details
- Hits: 29441
Αυτήν την τούρτα τη ''σκάρωσα'' μόνη μου, έχοντας διαβάσει πάνω από δέκα διαφορετικές συνταγές... Η πραλίνα , αγαπημένη γεύση , δε μπορούσε να λείπει από τις τούρτες μου! Όμως η μια μου φαινόταν πολύ επιβαρυμένη σε λιπαρά, η άλλη πολύ περίπλοκη , η άλλη πολύ βαριά… Έβγαλα λοιπόν το μέσο όρο και το αποτέλεσμα , πιστέψτε με , είναι καταπληκτικό . Η κρέμα της είναι σκέτος πειρασμός και κινδυνεύει να...καταναλωθεί με το κουταλάκι πριν προλάβει να στρωθεί στην τούρτα:
Δείτε την :
Yλικά :
- Details
- Hits: 4864
Όλοι γνωρίζουμε ή καλύτερα θυμόμαστε αυτή την κλασική τούρτα με το σιροπιστό παντεσπάνι κακάο και την πλούσια , βουτυρένια κακάο-κρεμα . Μαζι με τη σοκολατίνα , τη νουγκατίνα , τη μόκα και τον κορμό “αραπίνα” αποτελούσαν το σημεία αναφοράς σε κάθε ζαχαροπλαστείο. Έχω την τύχη και τη χαρά να έχω πεθερά με ταλέντο στη ζαχαροπλαστική και με σπάνιο αρχείο παλιών συνταγών. Σε κάθε γιορτή , γενέθλια ή χαρμόσυνη μέρα μια πληθωρική πιατέλα με την τούρτα σεράνο ήταν δεδομένη από τα χεάκια της…Τόσο πολύ που δεν είχα ποτέ μπει στον κόπο να τη φτιάξω μόνη μου γιατί πολύ απλά δε μας έλειψε ποτέ. Φέτος όμως είπα να κάνω την αρχή. Αντέγραψα τη συνταγή (μαζί με κάμποσες ακόμα) και έκανα το πείραμα….Το αποτέλεσμα; Απλά μοναδικό….
Υλικά:
- Details
- Hits: 30952
Η τούρτα αυτή είναι υπερπαραγωγή : Περιέχει δίσκους παντεσπάνι κακάο , πλούσιες στρώσεις υπέροχης κρέμας πορτοκαλιού , επικάλυψη αφράτης κρέμας κακάο και επιπλέον στην επιφάνεια μια στρώση σοκολατένιας γκανάζ. Είναι η τούρτα που φτιάχνουμε όταν θέλουμε να δώσουμε έναν τόνο υπεροχής στις περιστάσεις και να απολαύσουμε κάποιες ιδιαίτερες στιγμές με ένα κομμάτι γλυκό που τα έχει όλα: όμορφη εμφάνιση , πλούσια γεύση κι αγαπημένα αρώματα σοκλάτας και πορτοκαλιού. Η διαδικασία παρασκευής της είναι απολαυστική κι αν ακολουθήσει κανείς πιστά τα βήματα η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη. Καλή απόλαυση
Δείτε την :