Εύκολη τάρτα μήλου (χωρίς αυγά και βούτυρο)
- Hits: 1405
Η βάση αυτής της τάρτας είναι προκλητικά νόστιμη και προκλητικά εύκολη στην παρασκευή της . Με μια σπάτουλα ανακατεύεις τα λιγοστά και απλά υλικά της και προκύπτει ένα υπέροχο , εύπλαστο ζυμάρι το οποίο υπόσχεται πολλά…Θα δοκιμαστεί με την πρώτη ευκαιρία και σε άλλου είδους γλυκίσματα , σε γεμιστά μπισκότα , σε ατομικά ταρτάκια κ.ο.κ. Εδώ απλώθηκε στην ταρτιέρα, σκεπάστηκε με υπέροχο πουρέ μήλου και στολίστηκε με ζουμερές φέτες μήλου. Αρωματίστηκε με μπόλικη κανέλα και το θαύμα έγινε.
Υλικά για τη ζύμη:
250 γρ. Αλεύρι μαλακό
90 γρ. Ζάχαρη
60 ml ηλιέλαιο
100 ml νερό
1 κ.γλ. μπέικιν
1 βανίλια
Για τη γέμιση:
4 κ.σ. πουρέ μήλου (ή μαρμελάδα)
3-4 μήλα ανάλογα με το μέγεθος
4 κ.σ. Καστανή ζάχαρη
1 κ.σ. κανέλα
1 χούφτα σταφίδες
(Προαιρετικά χονδροτριμμένα καρύδια)
Εκτέλεση:
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν, τη ζάχαρη , τη βανίλια, το λάδι και το νερό και τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και να σχηματιστεί ένα εύπλαστο , μαλακό ζυμάρι.
Το αφήνουμε για λίγο στην άκρη και καθαρίζουμε τα μήλα. Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα ραντίζουμε με λίγο λεμόνι για να διατηρήσουν όμορφο χρώμα.
Λαδώνουνε ελαφρά μια ταρτιέρα 25 εκ. και αδειάζουμε εκεί το ζυμάρι. Με ελαφρά λαδωμένα χέρια απλώνουμε το ζυμάρι ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια της ταρτιέρας και να ανέβει λίγο στα τοιχώματα. Αδειάζουμε πάνω τον πουρέ μήλου και με το κουτάλι τον απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια. Αραδιάζουμε τότε με τη σειρά τις φέτες μήλου πάνω από τον πουρέ, σκορπίζουμε εδώ κι εκεί τις σταφίδες, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο για 40 λεπτά περίπου. Περιμένουμε να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Είναι εξαιρετική…
Καλή επιτυχία.
Σήμ. : Συνταγή για τον πουρέ μήλου θα βρείτε αν κάνετε κλικ εδώ.