Κρέπες γλυκές
- Hits: 1534
Αυτό που κάποιες οικογένειες ετοιμάζουν ένα πλούσιο πρωινό και το απολαμβάνουν σιγοκουβεντιάζοντας , αργοπίνοντας το ρόφημά τους , το χυμό τους , απολαμβάνοντας το ζαμπόν και τα scrambled eggs , το ψωμί με τη μαρμελάδα και τις κρέπες με τις φράουλες πολύ το ζηλεύω…Μα πού συμβαίνει αυτό; Εκεί που οι άνθρωποι δεν ξεκινούν τη μέρα τους πανικόβλητοι και τρεχάτοι για να προλάβουν ένα σωρό υποχρεώσεις , εκεί που τα έχουν όλα τακτοποιημένα και υπό έλεγχο; Μάλλον σε κινηματογραφικές ταινίες ή σε κάποιον άλλο πλανήτη. Τώρα από όλο αυτό το σκηνικό που περιέγραψα πού νομίζετε ότι θα μείνω; Μα φυσικά στις κρέπες! Γιατί δεν είναι ακατόρθωτο να τις ετοιμάσουμε , να τις παραγεμίσουμε και να αφεθούμε για λίγο στη ζουμερή , θεϊκή…..απόλαυσή τους κάποιο πρωινό , κάποιας Κυριακής , κάποιας γιορτής , κάποιας αγαπημένης οικογενειακής στιγμής…
Προτείνω δυο ειδών γλυκές κρέπες: Μια "μελαχρινή" και μια "λευκή"…Γιατί η απόλαυση είναι θέμα γούστου.
Υλικά:
1 δόση κρέπες
Φυστικοβούτυρο
Πραλίνα φουντουκιού
Κρέμα τυρί
Ωριμες μπανάνες σε ροδέλες
Μαρμελάδα κεράσι ή φράουλα ή βίσσυνο
Τριμμένα μπισκότα
Τρούφα σοκoλάτας
Σιρόπι σοκολάτας
Σιρόπι φράουλας
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε τις κρέπες σύμφωνα με τη βασική συνταγή. Για τη "μελαχρινή" απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια μια-δυο κουταλιές φυστικοβούτυρο και από πάνω ίση ποσότητα πραλίνας φουντουκιού. Σκορπίζουμε λίγες ροδέλες μπανάνας εδώ κι εκεί και πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο. Διπλώνουμε την κρέπα στα τρία σχηματίζοντας ένα πλατύ χωνί και το περιλούζουμε με σιρόπι σοκολάτας . Πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο μπισκότο ακόμα και σερβίρουμε.
Για τη "λευκή" κρέπα απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια μπόλικο τυρί κρέμα 2-3 κ.σ. και από πάνω τη μαρμελάδα. Σκορπίζουμε την τρούφα σοκολάτας και τυλίγουμε κατά τον ίδιο τρόπο . Περιλούζουμε με σιρόπι φράουλας , πασπαλίζουμε με λίγη ακόμα τρούφα και σερβίρουμε.
Σημ: -Τη βασική συνταγή για τις κρέπες θα την βρείτε αναλυτικά αν κάνετε κλικ εδώ.
-Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις μισές κρέπες για να κάνουμε αλμυρές κρέπες (συνταγή εδώ) και τις υπόλοιπες να γεμίσουμε με τις “γλυκές προτάσεις”
-Δε δίνω συγκεκριμένες δοσολογίες γιατί η ποσότητα των υλικών που θα χρησιμοποιήσουμε εξαρτάται από την προτίμησή μας.
-Εννοείται πως υπάρχουν ένα σωρό ακόμα προτάσεις υλικών μα εδώ προτείνω τις αγαπημένες μου οι οποίες μάλιστα αν σερβιριστούν εναλλάξ σε μια πιατέλα σερβιρίσματος δίνουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
-Το άρθρο αυτό το αφιερώνω στη Σάτυ μου που εμπνεύστηκε και δημιούργησε αποκλειστικά τους συγκεκριμένους συνδυασμούς.