Γλυκιές συνταγές
Τάρτα με κρέμα και σαντιγύ (με το θερμομιξ)
- Hits: 409
Τη γνωρίζεις τη γοητεία της απλότητας; Αυτό ακριβώς δηλώνει η συγκεκριμένη τάρτα αφού πρόκειται για μια φανταστική, γλυκιά τάρτα με τραγανή, βουτυρένια βάση, κρέμα ζαχαροπλαστικής αρωματισμένη με ξύσμα πορτοκαλιού, τριμμένη κουβερτούρα που “δένει” διακριτικά με την κρέμα και λίγη αέρινη σαντιγί για το τελείωμα. Νομίζω πως η περιγραφή μου πείθει και αξίζει μια δοκιμή. Είναι η τάρτα που θα φτιάξεις και θα ξαναφτιάξεις και θα γίνει το αγαπημένο κέρασμα!
Υλικά:
1 βάση γλυκιάς τάρτας
Για την κρέμα:
400 γρ. γάλα
1 αυγό
100 γρ. ζάχαρη
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 βανίλια
40 γρ. βούτυρο
45 γρ. κορν φλάουρ
80 γρ. Κουβερτούρα
1 δόση σαντιγί
Για το γαρνίρισμα:
Τριμμένους ξηρούς καρπούς και κανέλα (ή τριμμένα μπισκότα)
Εκτέλεση:
Τρίβουμε την κουβερτούρα σε στεγνό κάδο για 5 δευτερόλεπτα / ταχ. 5 κι αφήνουμε στην άκρη.
Ετοιμάζουμε τη ζύμη για την τάρτα σύμφωνα με τη βασική συνταγή (τη συνταγή θα βρείτε αν κάνετε κλικ εδώ)
Αφού την τοποθετήσουμε στην ταρτιέρα (22 εκ.) και φροντίσουμε να έχει ανεβεί και στα πλάγια , τρυπάμε το ζυμάρι κοντά κοντά με ένα πιρούνι και ψήνουμε στους 180ο για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Την αφήνουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε την κρέμα: ρίχνουμε το γάλα, το αυγό, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα και το κορν φλάουρ στον κάδο και ρυθμίζουμε για 8 λεπτά, 100ο / ταχ. 4 μέχρι να δέσει η κρέμα.
Τότε ρίχνουμε από το άνοιγμα και το βούτυρο και ρυθμίζουμε για 30δευτερόλεπτα/ταχ. 3
Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στην ψημένη βάση και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Σκορπίζουμε αμέσως την τριμμένη κουβερτούρα σε όλη την επιφάνεια και στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη σαντιγί σε στεγνό , καθαρό κάδο σύμφωνα με τη βασική συνταγή (θα τη βρείτε αν κάνετε κλικ εδώ) Αδειάζουμε τη σαντιγί στην επιφάνεια της τάρτας και την απλώνουμε με σπάτουλα. Πασπαλίζουμε με το μίγμα ξηρών καρπών, τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε!