Γλυκιές συνταγές
Βάση γλυκιάς τάρτας (με το θερμομίξ)
- Hits: 450
Αυτή είναι η συνταγή που δεν πρέπει να λείπει από κανένα “τετράδιο συνταγών”. Απλά, μετρημένα υλικά (με την προϋπόθεση να είναι κρύα) , ένα γρήγορο ζύμωμα και το θαύμα έγινε. Στη συνέχεια γεμίζουμε την τάρτα μας με ό,τι ζητάει η όρεξη μας, από φρούτα και μαρμελάδες μέχρι κρέμες ζαχαροπλαστικής και αλείμματα και έχουμε το καλύτερο κέρασμα!
Υλικά (για ταρτιέρα 22 εκ.):
150 γρ. αλεύρι
75 γρ. βούτυρο
1 αυγό (μεσαίου μεγέθους)
30 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε το αλεύρι και τη ζάχαρη στον κάδο και μετά το βούτυρο κατευθείαν από το ψυγείο, κομμένο σε κύβους και το αυγό (κι αυτό κατευθείαν από το ψυγείο) και αναμειγνύουμε για 30 δευτερόλπετα/ταχ. 4
Αδειάζουμε το περιεχόμενο από τον κάδο σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια, πιέζουμε και σχηματίζουμε με τα χέρια μας μια μπάλα. Την τυλίγουμε με μεμβράνη και την τοποθετούμε για 20 λεπτά στο ψυγείο.
Τότε την απλώνουμε με τον πλάστη και τη χρησιμοποιούμε σύμφωνα με τη συνταγή.
Καλή επιτυχία!
Σημ. : Συνταγή για βάση τάρτας χωρίς το θερμομίξ θα βρείτε αν κάνετε κλικ εδώ!