Γλυκιές συνταγές
Σοκολατόπιτα γρήγορη (με το θερμομίξ)
- Hits: 937
Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια , μπαίνω κατευθείαν στο θέμα ή μάλλον καλύτερα κάνω κατευθείαν βουτιά στον κάδο του θερμομίξ όπου ετοιμάζεται ένα υπέροχο , βελούδινο σοκολατένιο μίγμα, το οποίο άνετα και χαλαρά το έτρωγα με το κουτάλι έτσι όπως είναι. Ωστόσο , αν το αδειάσουμε σε μια φόρμα και το ψήσουμε για λίγα λεπτά, έχουμε μια εκπληκτική , ζουμερή σοκολατόπιτα που ξετρελαίνει όποιον τη δοκιμάσει.
Υλικά:
150 γρ. βούτυρο
6 αυγά
2 βανίλιες
1 τσιμπιά κανέλα (προαιρετικά)
200 γρ. ζάχαρη
240 γρ. κουβερτούρα
50 γρ. αλεύρι
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε την κουβερτούρα στον κάδο και ρυθμίζουμε για 8 δευτερόλεπτα/ταχ. 8 ώστε να τριφτεί. Προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια και λιώνουμε για 4 λεπτά/60ο θερμοκρασία/ταχ. 2
Προσθέτουμε στη συνέχεια τη ζάχαρη, τις βανίλιες, την κανέλα, το αλεύρι και τα αυγά και ρυθμίζουμε για 15 δευτερόλεπτα/ ταχ. 5
Αδειάζουμε το μίγμα σε φόρμα 24 εκ. Και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180ο. Περιμένουμε να κρυώσει ελαφρά και σερβίρουμε με σαντιγί ή παγωτό και σάλτσα κακάο. Τη συνταγή για τη σάλτσα κακάο θα βρείτε αν κάνετε κλικ εδώ.
Καλή επιτυχία!