Αλμυρή τάρτα με κολοκύθα και φέτα (με το θερμομιξ)
- Hits: 169
Αυτή η τάρτα ή σου είναι αδιάφορη λόγω της γλύκας της κολοκύθας ή τη λατρεύεις και την τσακίζεις πάλι λόγω της κολοκλυθας…Εγώ ανήκω στη δεύτερη περίπτωση όπου την ετοίμασα, τη δοκίμασα και την κατέγραψα στα αγαπημένα με συνοπτικές διαδικασίες! Η βάση της είναι μια απλή αλλά υπέροχη βουτυρένια βάση με αλεύρι ολικής άλεσης ενώ η γέμιση περιέχει κολοκύθα χονδροτριμμένη, τυρί φέτα αυγά και κρεμμύδι το οποίο χαρίζει την έξτρα πινελιά στην κάθε μπουκιά…
Υλικά για τη βάση:
150 γρ. Αλεύρι ολικής άλεσης
70 γρ. Βούτυρο κρύο κομμένο σε κομμάτια
1 αυγό
1/2 κ.γλ. αλάτι
Για τη γέμιση:
1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
400 γρ, καθαρό βάρος κολοκύθας
200 γρ. Φέτα (χρησιμοποιώ με χαμηλά λιπαρά)
200 γρ. Κρέμα γάλακτος (χρησιμοποιώ με χαμηλά λιπαρά)
4 αυγά
20 γρ. Κορν φλάουρ
1 κύβο λαχανικών
Μπόλικο τριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε πρώτα τη βάση: Ρίχνουμε τα υλικά για τη βάση στον κάδο του θερμομιξ και ρυθμίζουμε για 20 δευτερόλεπτα/ταχ. 6. Αδειάζουμε το μίγμα σε ταρτιέρα 26 εκ. και το πιέζουμε με την παλάμη μας ή με μικρό πλάστη ώστε να καλύψουμε την επιφάνεια και τα τοιχώματα. Ετοιμάζουμε στη συνέχεια τη γέμιση: Ρίχνουμε πρώτα την κολοκύθα σε κομμάτια στον κάδο και ρυθμίζουμε για 3 δευτερόλεπτα/ταχ.5. Προσθέτουμε στη συνέχεια κι όλα τα υπόλοιπα υλικά και ρυθμίζουμε για 7 δευτερόλεπτα/ταχ. 4. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του κάδου πάνω στη βάση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200ο, για 45-50 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοψηθεί η πίτα μας! Περιμένουμε να κρυώσει ελαφρά, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!