Καμεμπέρ με σιρόπι και καρύδια
- Hits: 130
Το εμβληματικό αυτό τυρί, με καταγωγή τη Νορμανδία, με την ιδιαίτερη γεύση του και το μαλακό, βελούδινο σώμα του, με το ξεχωριστό του άρωμα, το θεωρώ λατρεία…Σε προκαλεί να το απολαύσεις μόνο του, λιτά κι απέριττα μέσα σε πράσινη σαλάτα όπου θα ενισχυθεί με υπόγλυκο ντρέσινκ ή ψημένο ώστε να αναδειχτεί ρέοντας η πολύτιμη υφή κι επίγευσή του . Σήμερα, θα το ψήσουμε και στο τέλος θα το περιλούσουμε με σιρόπι σφενδάμου, θα το εμπλουτίσουμε με καρύδια και λίγο θυμάρι και θα το απολαύσουμε με καψαλισμένες φέτες ψωμιού ή παξιμάδια ή κριτσίνια και λευκό κρασί.
Υλικά:
1 κομμάτι τυρί καμεμπέρ
3 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου ή ανθόμελο
1 χούφτα χονδροτριμμένο καρύδια
Λίγο θυμάρι
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε το τυρί σε ένα πυρίμαχο σκεύος, το χαράζουμε σταυρωτά με ένα μαχαίρι και το ψήνουμε στους 200ο μέχρι να λιώσει καινά ροδίσει η επιφάνεια του. Καυτό καθώς είναι το περιλούζουμε με το σιρόπι ή το μέλι, το πασπαλίζουμε με τα καρύδια και το θυμάρι και το συνοδεύουμε με καψαλισμένες φέτες ψωμιού, ή κάποιο παξιμάδι ή κριτσίνια.