Ξυπόλυτη τυρόπιτα με λιωμένο βούτυρο
- Hits: 177
Θα μου πεις τώρα, πολύ συνηθισμένη συνταγή και δίκιο θα έχεις. Αλλά αν σου πω ότι είναι η ευκολότερη , η νοστιμότερη και η καλύτερή μου συνταγή, θα με πιστέψεις;. Πρέπει να με πιστέψεις γιατί δεν υπερβάλλω και μάλιστα πρέπει να περάσεις άμεσα και στη δοκιμή της. Αν δεν την φτιάχνεις μια φορά την εβδομάδα, εμένα να μη με λένε Μπέττυ… Περιέχει γιαούρτι (όχι γάλα) που την κάνει αφράτη και λιωμένο βούτυρο που την κάνει μυρωδάτη…Κι αν , λέω αν…δεν φαγωθεί επιτόπου, με ένα ζεσταματάκι λίγων λεπτών στην τοστιέρα γίνεται ολόφρεσκη και ζουμερή σα να βγήκε μόλις από το φούρνο!
Υλικά:
300 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
100 γρ. Λιωμένο βούτυρο
125 γρ. Αλεύρι
1 κ.σ μπέικιν
2 αυγά
200 γρ. Χονδροτριμμένη φέτα
100 γρ. Τριμμένη γραβιέρα
Μπόλικη πάπρικα και πιπέρι
Λίγο σουσάμι για την επιφάνεια
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε σε ένα μπωλ τα αυγά και το γιαούρτι (σε θερμοκρασία δωματίου) και τα ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
Όταν γίνουν σαν κρέμα προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε λίγο ακόμα. Προσθέτουμε στη συνέχεια το αλεύρι με το μπέϊκιν και τα μπαχαρικά κι ανακατεύουμε πάλι. Προσθέτουμε τότε τα τυριά, τα ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ και αδειάζουμε το μίγμα σε πυρίμαχο σκεύος 26-28 εκ. ανάλογα με το πόσο παχιά θέλουμε την πίτα. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο για 40 λεπτά περίπου, ή μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε!
Καλή όρεξη!