Σύκα με γραβιέρα και φυστίκι Αιγίνης
- Hits: 299
Δεν έχει κάτι το δύσκολο η συγκεκριμένη συνταγή , δε χρειάζεται αναλυτικές οδηγίες, ούτε πρέπει να κατέχει συγκεκριμένες γνώσεις και ικανότητες κάποιος για να την εκτελέσει…Απλά ετοίμασα αυτό το “πιάτο” , το σέρβιρα, το απολαύσαμε κι είπα να το απαθανατίσω και να το συμπεριλάβω στα αρχεία των συνταγών μου, γιατί αξίζει να μείνει…έτσι απλά για τη γοητεία της απλότητας και την ομορφιά των δώρων της φύσης…Ετοίμασε το και απόλαυσε το με ένα δροσερό , φρουτώδες , αρωματικό λευκό κρασί και καλή συντροφιά!
Υλικά:
-Ώριμα φρέσκα σύκα
-Γραβιέρα (κατά προτίμηση ελαφρώς μαλακή και γλυκιά) κομμένη σε κύβους
-Μέλι (κατα προτίμηση ανθόμελο) ή σιρόπι αγαύης
-Θυμάρι
-Ψιλοκομμένα φιστίκια αιγίνης
Εκτέλεση:
Πλένουμε τα σύκα και τα στεγνώνουμε. Τα χαράζουμε στα τέσσερα και τα τοποθετούμε σε ένα δίσκο. Σκορπίζουμε πάνω όλα τα υλικά σε ποσότητα κατά βούληση και σερβίρουμε αμέσως.
Καλή απόλαυση!