tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Ρολάκια με σφολιάτα γεμιστά (αλμυρά)

Τις ζύμες τις λατρεύω και οτιδήποτε έχει σχέση με αυτές. Με τρελαίνουν οι συνταγές που στο πρώτο τους βήμα έχουν την ετοιμασία μιας ζύμης, με τρελαίνει  η προεργασία, η διαδικασία και φυσικά το τελικό αποτέλεσμα αφού ό,τι γίνεται με τα δυο χέρια είναι μοναδικό κι αξεπέραστο . Όμως είναι κάποιες φορές που ο χρόνος πιέζει και το “μεζεδάκι” πρέπει να ετοιμαστεί γρήγορα αλλά όχι τόσο ώστε να καταφύγουμε σε αυτά τα  σακουλάκια τα “έτοιμα για ψήσιμο” που κυκλοφορούν στο εμπόριο…

Στην περίπτωση αυτή προτείνω λοιπόν το συγκεκριμένο ρολάκι με έτοιμη ζύμη σφολιάτας που όμως θα ετοιμάσουμε με υλικά της προτίμησης μας και τη δική μας νότα φροντίδας και αγάπης…

sfoliatorolakia1

Υλικά:

1 φύλλο σφολιάτας

200 γρ. κρέμα τυρί (μπορεί να είναι εμπλουτισμένο με άρωμα βοτάνων)

100 γρ. μαλακό κίτρινο τυρί(μοτσαρέλα, γκούντα, ένταμ, κασέρι)

5-6 φέτες μορταδέλα (ή μπέικον ή άλλο αλλαντικό)

2-3 κ.σ. σάλτσα ντομάτας (ή σάλτσα pesto βασιλικού)

1 αυγό και λίγο σουσάμι για το ψήσιμο

sfoliatorolakia2sfoliatorolakia3sfoliatorolakia4sfoliatorolakia5sfoliatorolakia6sfoliatorolakia7sfoliatorolakia8sfoliatorolakia9sfoliatorolakia10sfoliatorolakia11

Εκτέλεση:

Αλευρώνουμε ελαφρά την επιφάνεια εργασίας και τοποθετούμε εκεί το φύλλο σφολιάτας. Πασπαλίζουμε με λίγο αλευράκι ακόμα και με τη βοήθεια του πλάστη απλώνουμε περισσότερο το φύλλο σφολιάτας. Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια την κρέμα τυριού, σκορπίζουμε το τριμμένο τυρί και από πάνω αραδιάζουμε τις φέτες αλλαντικού. Σκορπίζουμε εδώ κι εκεί την σάλτσα και ρολάρουμε το φύλλο σφολιάτας ξεκινώντας από τη μεγάλη πλευρά ώστε να σχηματίσουμε ένα ρολό.Κόβουμε τότε προσεκτικά με ένα μαχαίρι το ρολό σε φέτες πάχους δύο εκατοστών (2 εκ.) και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί φροντίζοντας να έχουν μια μικρή απόσταση ανάμεσα τους γιατί θα φουσκώσουν αρκετά. Με ένα πινέλο αλοίφουμε την επιφάνεια και τα πλάγια του κάθε ρολού με το αυγό χτυπημένο  και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200ο για μισή ώρα ή και λίγο περισσότερο μέχρι να ροδίσουν τα ρολάκια. Σερβίρουμε κι απολαμβάνουμε.

Σημ. : Μια δόση με ένα φύλλο σφολιάτας δεν είναι ποτέ αρκετή γιατί γίνονται ανάρπαστα. Καλό είναι να κάνουμε παραπάνω από μία δόση, κάνοντας εναλλαγές και στη γέμιση (βλ. προτάσεις στα υλικά)

Καλή επιτυχία!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...