Χαλούμι στο σχαροτήγανο με ψητή ντομάτα
- Hits: 1245
Είναι εκείνες οι φορές που προκύπτει ξαφνικά κι ευχάριστα η στιγμή που μαζεύεται μια παρέα από αγαπημένα πρόσωπα γύρω από το τραπέζι και στήνεται μια κρασοκατάσταση με τα πιο απλά κι αγαπημένα μεζεδάκια. Λίγο καψαλισμένο ψωμί με λάδι , λίγες ελιές και ένα πικάντικο αλλαντικό , ένα εκλεκτό , δροσερό κρασί και καλή διάθεση είναι τα συστατικά που φτάνουν και περισσεύουν για να συνθέσουν μια όμορφη , ζεστή και φιλόξενη βραδιά. Αν έχουμε λίγο χαλούμι και μια φρέσκια , σφιχτή ντομάτα τότε η διαδικασία θα γίνει ακόμα πιο γευστική και το κρασί θα βρει το ιδανικό του ταίρι…
Υλικά:
250 γρ. χαλούμι
1 μεγάλη , σφιχτή ντομάτα
Αλάτι και πιπέρι
Θυμάρι
Φρέσκο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Κόβουμε το χαλούμι σε χοντρές φέτες πάχους 1,5 εκ.
Κόβουμε και τη ντομάτα σε χοντρές ροδέλες αφού πρώτα την πλύνουμε και αφαιρέσουμε το κοτσάνι της. Τη ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο .
Τοποθετούμε το σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά και περιμένουμε να κάψει. Όταν κάψει αραδιάζουμε μέσα τις φέτες του τυριού και τις ντομάτες και μετά από 20 δευτερόλεπτα χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά. Περιμένουμε να αποκτήσει το τυρί μια καστανή κρούστα και οι ντομάτες να μελώσουν και να ροδίσουν . Γυρίζουμε τότε τα υλικά μας με προσοχή και από την άλλη πλευρά με μια σπάτουλα (πρώτα τις ντομάτες και μετά το τυρί μιας και αυτές χρειάζονται λιγότερο χρόνο ψησίματος). Περιμένουμε να ροδίσουν καλά κι από την άλλη πλευρά και τότε τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο , αλατίζουμε τις ντομάτες (όχι το χαλούμι) , ραντίζουμε όλα τα υλικά με μπόλικο ελαιόλαδο , προσθέτουμε πιπέρι και αρκετό θυμάρι και σερβίρουμε αμέσως
Καλή όρεξη!