Πατάτες με σύγλινο Μάνης
- Hits: 1263
Δε χρειάζονται πολλά πράγματα για να απολαύσει κανείς μια όμορφη στιγμή : Καλή διάθεση , μια καλή παρέα , λίγο κρασί κι έναν πικάντικο κρασομεζέ. Εγώ θα σταθώ στο τελευταίο και θα προτείνω ένα εξαιρετικά απλό αλλά νόστιμο πιάτο που βασίζεται στο εξίσου εξαιρετικό και τόσο ιδιαίτερο σύγλινο της Μάνης με το άρωμα του πορτοκαλιού , το μπόλικο πιπέρι και φυσικά την έντονη μυρωδιά του καπνιστού κρέατος. Από ‘κει και πέρα όλα είναι απλά…με λίγες πατάτες , μπόλικο ελαιόλαδο , μπόλικα μπαχαρικά και αρκετό λεμόνι ετοιμάζουμε σε λίγο χρόνο μια υπέροχη νοστιμιά που θα μας καταπλήξει.
250-300 γρ. σύγλινο Μάνης
4-5 πατάτες
8 κ.σ. λάδι
Αλάτι , πιπέρι και πάπρικα
Χυμό ενός ζουμερού λεμονιού
Εκτέλεση:
Καθρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους. Κόβουμε και το σύγλινο σε μπουκιές. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα απλωτό σκεύος και όταν κάψει αρκετά προσθέτουμε τις πατάτες. Τις αφήνουμε να ροδίσουν από τη μία μεριά και μετά τις ανακατεύουμε ώστε να ροδίσουν γύρω-γύρω. Προς το τέλος προσθέτουμε και το σύγλινο. Το ροδίζουμε κι αυτό και τότε προθέτουμε αλατοπίπερο και μπόλικη πάπρικα , σβήνουμε με το χυμό λεμονιού , χαμηλώνουμε τη φωτιά , σκεπάζουμε το φαγητό και μαγειρεύουμε για 40 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε αμέσως.
Καλή όρεξη!