Μύδια σαγανάκι
- Hits: 2042
Ένας μεζές πικάντικος , αρωματικός κι αγαπημένος! Τα μύδια ή τα αγαπάς ή δεν τα προτιμάς…εγώ ανήκω στην πρώτη κατηγορία και τα αγάπησα από την πρώτη στιγμή που τα δοκίμασα και δε χάνω ευκαιρία να τα μαγειρεύω , να τα γεύομαι και να τα σερβίρω σε φίλους όταν πίνουμε ουζάκι ή όταν έχουμε τραπέζι με θαλασσινά ή όταν διανύουμε περιόδους νηστείας… Εξάλλου τα μύδια αποτελούν μία σημαντική πηγή αντιοξειδωτικών, βιταμινών και καλής ποιότητας πρωτεϊνών, με χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος, θερμίδες και χοληστερίνη. Ας τα απολαύσουμε λοιπόν μαγειρεμένα τόσο απλά…μα τόσο νόστιμα και απολαύστικά :
Υλικά :
500 γρ. ψύχα μυδιών
500 γρ. ντοματάκι κονκασέ
1 πιπεριά της αρεσκείας μας κομμένη σε λωρίδες
10 κ.σ. λάδι
1 κρεμμύδι , ξερό κομμένο σε φέτες
1 σφηνάκι τσίπουρο
Αλάτι και πιπέρι
Μια χούφτα φρέσκο , ψιλοκομμένο μαϊντανό
Μιά χούφτα χοντροτριμμένο τυρί φέτα
{webgallery}
{/webgallery}
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά και στραγγίζουμε τα μύδια. Σε ρηχό και απλωτό σκεύος βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και σωτάρουμε στη συνέχεια το κρεμμύδι και την πιπεριά. Όταν μαραθούν , σβήνουμε με το τσίπουρο και στη συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα και το αλατοπίπερο. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5-10 λεπτά και μετά προσθέτουμε τα μύδια . Μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά και φροντίζουμε να εξατμιστούν τα υγρά ανακατεύοντας κάπου-κάπου… Τέλος όταν κλείσουμε τη φωτιά , προσθέτουμε το τυρί και το φρέσκο , ψιλοκομμένο μαϊντανό , λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως!
Καλή όρεξη!