Τάρτα με 3 τυριά και φρέσκο θυμάρι και ρίγανη
- Hits: 2588
Όταν ετοιμάζομαι να φτιάξω μια τάρτα με πιάνει μανία να βάλω πολλά υλικά στη γέμισή της νομίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα την εμπλουτίσω και να τη νοστιμίσω . Καμιά φορά όμως το "παραγέμισμα" δεν είναι και ό,τι καλύτερο γιατί το ένα υλικό σκεπάζει το άλλο κι έτσι έχουμε αντίθετα αποτελέσματα. Η συγκεκριμένη τάρτα είναι η απόδειξη αυτού που λέω : Λίγα , απλά υλικά με κυρίαρχο το μπλε τυρί και τα φρέσκα αρωματικά συνθέτουν το πιο απολαυστικό αποτέλεσμα σε μια τάρτα που κυριολεκτικά κλέβει την παράσταση!
Δείτε τη :
1 βάση για τάρτα (η συνταγή εδώ)
60 γρ. ροκφόρ ή μπλε τυρί
130 γρ. γραβιέρα
70 γρ. ρεγκάτο
1 αυγό
250 γρ. κρέμα γάλακτος (όχι απαραίτητα με πολλά λιπαρά)
1 κλωνάρι φρέσκια ρίγανη
1 κλωνάρι φρέσκο θυμάρι
Πιπέρι (αλάτι δε χρειάζεται)
Εκτέλεση :
Ετοιμάζουμε τη βάση για την τάρτα μας σύμφωνα με τη βασική συνταγή και την προψήνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες. Θέλουμε να έχει κρυώσει λίγο πριν τη γεμίσουμε.
Όταν έχει κρυώσει αρκετά , ετοιμάζουμε τη γέμιση! Σε μια λεκάνη τρίβουμε όλα τα τυριά , προσθέτουμε το αυγό χτυπημένο και την κρέμα γάλακτος , τα αρωματικά και το πιπέρι . Τα ανακατεύουμε όλα με ένα κουτάλι πολύ καλά και αδειάζουμε τη γέμιση με προσοχή πάνω στην προψημένη τάρτα. Ψήνουμε στην τελευταία σχάρα , σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 40-45 λεπτά μέχρι να κάνει μια ωραία , ροδοψημένη κρούστα. Περιμένουμε να κρυώσει λίγο και την σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!