Koλοκυθόπιτα ξυπόλητη (χωρίς φύλλο).
- Hits: 2658
Αρχές Αυγούστου , οι ζέστες καλά κρατούν , τα σαλατικά , τα φρούτα , τα λαχανικά , μποστανικά και λοιπά αγαθά βρίσκονται σε αφθονία. Εκείνο όμως που κρατάει σταθερά την πρώτη θέση της παραγωγής , τουλάχιστον στην περιοχή μου είναι το ευλογημένο κολοκύθι. Αναπτύσσεται με τόσο ραγδαίους ρυθμούς που δεν το προλαβαίνει κανείς….κι όλοι έχουν να σε φιλέψουν . Δε φεύγεις απ' το σπίτι φίλου ή συγγενή και να μη σου πει στο τέλος : "kάτσε , περίμενε να σε φιλέψω και λίγα κολοκύθια , είναι πεντατρύφερα" ….και δωσ'του τα μπριαμ και να οι κολοκυθοτηγανίτες και να οι πατατοκολοκυθοσαλάτες και να οι κολοκυθόπιτες με φύλλο ή χωρίς…. Αυτή τη……"χωρίς "…θα φτιάξουμε σήμερα!
Υλικά:
3 μεγάλα κολοκύθια κομμένα σε πολύ μικρά κυβάκια (πάνω σε βάση κοπής )
1 πιπεριά κέρατο κομμένη κι αυτή
Μισή κούπα ψιλοκομμένο δυόσμο
Μισό ματσάκι άνιθο
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
4 μεγάλα αυγά
1 1/2 κούπα φαρίνα (συχνά χρησιμοποιώ ολικής άλεσης)
200 γρ. χοντροτριμμένο (με το χέρι) τυρί φέτα
1 1/2 κ.γλ. αλάτι , πιπέρι
1 κούπα λάδι
2 κ. σ. τριμμένη φρυγανιά {webgallery}
{/webgallery}
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε τα ψιλοκομμένα κολοκυθάκια και την πιπεριά και τα βάζουμε σε μια λεκάνη . Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ώστε να
αλευρωθούν ομοιόμορφα. Σε άλλο λεκανάκι , χτυπάμε με σύρμα το λάδι και τα αυγά , προσθέτουμε τα μυρωδικά , το αλάτι και το πιπέρι , το τυρί και όλα αυτά τα γυρίζουμε στη λεκάνη με τα αλευρωμένα κολοκυθάκια. Ζυμώνουμε το μίγμα με το χέρι ώστε να ομογενοποιηθεί και το μεταφέρουμε σε λαδωμένο ταψί 35x25. Πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά και ραντίζουμε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε μέτριο , προθερμασμένο φούρνο για 50 περίπου λεπτά…...