Σπαγγέτι "Αματριτσιάνα"
- Hits: 3374
Αυτή η μακαρονάδα μου προέκυψε κατά λάθος αλλά πολλές φορές από λάθος ή από τύχη πετυχαίνουμε το καλύτερο αποτέλεσμα και όχι όταν παίρνουμε τη ζυγαριά και το….μοιρογνωμόνιο και μετράμε το παραμικρό με κάθε λεπτομέρεια.. Τις προάλλες είχα φτιάξει πίτσες. Από τα υλικά που χρησιμοποίησα περίσσεψαν λίγα λαχανικά (μια χούφτα φρέσκα μανιτάρια , μια χούφτα πιπεριές , άλλη μια χούφτα κομμένο , ξερό κρεμμύδι και λίγες χοντοκομμένες ροδέλες φρέσκιας ντομάτας. Όλα μαζί λοιπόν τα φύλαξα σ' ένα μπωλάκι στο ψυγείο και σήμερα κατέληξαν στην κατσαρόλα και τελικά...σε ένα υπέροχο πιάτο με ζυμαρικά .
Δείτε τα:
Yλικά (τα γράφω με τον ιδιαίτερο τρόπο που προέκυψαν κι όχι με ακριβείς ποσότητες.) :
1 χούφτα φρέσκα , λευκά μανιτάρια σε λεπτές φέτες
1 χούφτα ξερό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
1 χούφτα λωρίδες από έγχρωμες πιπεριές
4-5 ροδέλες φρέσκιας ντομάτας
1 κούπα τριφτή ντομάτα
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη στην πρέσσα
λίγα φυλλαράκια βασιλικού
1 σφηνάκι λευκό κρασί
6-8 κ.σ. λάδι
Αλάτι και πιπέρι
1 πακέτο μακαρόνια ολικής άλεσης
Εκτέλεση:
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το λάδι και προσθέτω τα μανιτάρια , τις πιπεριές , τα κρεμμύδια και τις ροδέλες ντομάτας. Αφού τα σωτάρω για λίγη ώρα , σβήνω με το κρασί , προσθέτω την τριμμένη ντομάτα , το σκόρδο αλάτι και πιπέρι , χαμηλώνω λίγο τη φωτιά και μαγειρεύω για 15 λεπτά. Στις τελευταίες βράσεις , προσθέτω το βασιλικό. Όταν η σάλτσα ''δέσει'' καλά την προσθέτω πάνω στα ζυμαρικά και το πιάτο είναι έτοιμο και πεντανόστιμο!
Θα μπορούσαμε να γαρνίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα ή άλλο πικάντικο , σκληρό τυρί αλλά δεν μου αρέσει να " σκεπάζουμε " όλα τα πιάτα με το τυρί...Θα πρότεινα λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλή όρεξη!