Πένες ολικής άλεσης με σάλτσα τόνου
- Hits: 2249
Αυτό το φαγητό το προτιμάμε οικογενειακώς . Είναι πεντανόστιμο και μόνο θετικά έχει να δώσει στον οργανισμό! Τα οφέλη των λαχανικών , τις φυτικές ίνες των ζυμαρικών ολικής άλεσης και βέβαια τα Ω3 λιπαρά του τόνου!!!
Και επιπλέον είναι ένα γρήγορο και γευστικό πιάτο που δεν αφήνει κανέναν δυσαρεστημένο . Είναι αρωματικό και παντρεύει αρμονικά τα ζυμαρικά με τα θαλασσινά που έτσι κι αλλιώς αποτελούν για τους περισσότερους "λατρεία" .
Δείτε το :
1 πακέτο πένες ολικής άλεσης
8 κ.σ. λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
1-2 σκελίδες σκόρδο
1 κίτρινη και μια πράσινη πιπεριά κομμένες σε λωρίδες
350 γρ τριφτή ντομάτα
1 μεγάλη κονσέρβα τόνου (προτιμώ στο νερό)
1 χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό και
1 χούφτα βασιλικό
Αλάτι και πιπέρι.
Εκτέλεση:
Ζεματίζουμε για 1-2 λεπτά τις φέτες του κρεμμυδιού για να φύγει η αψάδα τους . Στη συνέχεια σωτάρουμε τα λαχανικά (κρεμμύδια και πιπεριές) στο λάδι , να μοσχομυρίσουν και να γυαλίσουν , προσθέτουμε τη ντομάτα και τα μυρωδικά (σκόρδο , μαϊντανό , βασιλικό) , λίγο νερό και αλατοπιπερώνουμε . Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 25 λεπτά περίπου. ΄Οταν το φαγητό είναι έτοιμο , το ξεσκεπάζουμε , στραγγίζουμε πολύ καλά τον τόνο και τον προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Περιμένουμε να δέσει η σάλτσα και ο τόνος μαζί , ανακατεύοντας για λίγα λεπτά ακόμα .
Έχουμε βράσει τις πένες μου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας …ή συμφωνα με τις προτιμήσεις μας….
Συνοδεύουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα τόνου και σερβίρουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι!!!