Σπανάκι με κινόα
- Hits: 150
Το σημερινό φαγητό είναι κάπως εναλλακτικό και το θεωρώ μακρινό συγγενή του σπανακόρυζου ή καλύτερα του πιάτου με τα σπανάκια και τα μαυρομάτικα φασόλια. Τη θέση του ρυζιού ή του οσπρίου θα πάει η υπερτροφή, η κινόα η οποία μέσα σε όλα είναι πλούσια πηγή πρωτεΐνης , φυτικών ινών, σιδήρου, μαγνησίου ενώ παράλληλα έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Όχι, δε σε προτρέπω να καταργήσεις τα κλασικά πιάτα που προανέφερα μα σε προτρέπω να δοκιμάσεις κι αυτή την εκδοχή για να έχεις ποικιλία στη διατροφή σου κι να απολαμβάνεις κάποιες φορές μέσα στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής. Αξίζει πραγματικά!
Υλικά:
350 γρ. Σπανάκι πλυμένο και κομμένο
1/2 κούπα κινόα τρίχρωμη
6 κ.σ. λάδι
1 φρέσκια ώριμη ντομάτα
2 πράσα
Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι βοτάνων, πιπέρι
Λίγο λεμόνι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε το λάδι και το πράσο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο σε απλωτή κατσαρόλα. Σοτάρουμε για δυο-τρία λεπτά μέχρι να μαραθεί το πράσο και τότε προσθέτουμε το σπανάκι. Το σοτάρουμε κι αυτό μέχρι να μαραθεί και να αποβάλλει τα υγρά του. Ανακατεύουμε διαρκώς κι όταν στεγνώσει προσθέτουμε τη ντομάτα ψιλοκομμένη, τον άνηθο , το αλάτι και το πιπέρι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά περίπου . Στο μεταξύ πλένουμε πολύ σχολαστικά την κινόα με άφθονο νερό και την προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με μια κούπα νερό. Ανακατεύουμε και μόλις έρθει σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά περίπου , μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να μαλακώσει η κινόα.
Σερβίρουμε αμέσως με λίγο φρεσκοστιμένο λεμόνι.
Καλή όρεξη!