Ριγκατόνι με πολτό από πιπεριές Φλωρίνης
- Hits: 650
Αποκλείεται να μη λατρέψει κανείς αυτή τη συνταγή με τέτοια υλικά και τέτοια νοστιμιά! Αποκλείεται να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο η γλυκιά και χαρακτηριστική γεύση της πιπεριάς Φλωρίνης που συνδυάζεται τόσο αρμονικά με τα ψητά ντοματίνια , το σκόρδο και το θυμάρι. Κι είναι μια σάλτσα κρεμώδης και βελούδινη που μπορεί να συνοδεύσει ένα ψητό κρεατικό, κεφτέδες ή να “ξαπλώσει” αναπαυτικά πάνω σε μια φέτα καψαλισμένο ψωμί, να γαρνιριστεί με τριμμένο τυρί φέτα και να μας πάρει τα μυαλά…
Υλικά:
(Για δυο πλούσιες μερίδες)
300 γρ. Ριγκατόνι
4 πιπεριές Φλωρίνης
15-20 ντοματάκια cherry
4 σκελίδες σκόρδο
4 κ.σ. λάδι
Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι
Επιπλέον: 3-4 κ.σ. λάδι
Παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις πιπεριές από το κοτσάνι και τα σπόρια και τις κόβουμε στα δύο κατά μήκος. Πλένουμε τα ντοματίνια και ξεφλουδίζουμε το σκόρδο. Τα αραδιάζουμε όλα σε ένα ταψάκι φροντίζοντας να μη σκεπάζει το ένα το άλλο ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα. Τα αλατοπιπερώνουμε, τα ραντίζουμε με το λάδι και τα πασπαλίζουμε με θυμάρι. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200ο για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν καλά. Τότε ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές και τα ντοματίνια και τα ρίχνουμε μέσα στο μπλέντερ μαζί με το σκόρδο αλλά κι όλα τα υγρά του ταψιού. Πολτοποιούμε και αδειάζουμε τον πολτό αυτό σε ένα απλωτό σκεύος. Προσθέτουμε 3-4 κ.σ. λάδι ακόμα και το βάζουμε στη φωτιά μέχρι να έρθει σε βρασμό. Στο μεταξύ βράζουμε τα ριγκατόνι , τα στραγγίζουμε και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν. Όταν έρθει σε βρασμό ο πολτός πιπεριάς, ρίχνουμε μέσα τα ριγκατόνι , ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν ομοιόμορφα τα υλικά κι αποσύρουμε από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα και μπόλικο πιπέρι και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!
Σημ. - Προαιρετικά στο τέλος του βρασμού , πριν ρίξουμε τα ζυμαρικά μπορούμε να προσθέσουμε στον πολτό λίγη κρέμα γάλακτος για πιο κρεμώδες αποτέλεσμα.