tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Ρολό κιμά γεμιστό με αυγό

Αυτό δεν είναι φαγητό , είναι “ιδέα” , είναι όνειρο και συνοδεύει τις πιο όμορφες , γιορτινές και ευχάριστες στιγμές μας από τότε που θυμήθηκα τον εαυτό μου μέχρι σήμερα. Δεν ξέρω πόσο η γεύση του διαφέρει από ένα κλασικό , καλομαγειρεμένο ταψί με μπιφτέκια και πατάτες μα σίγουρα διαφέρει η όψη του , πράγμα που του χαρίζει έναν τόνο αίγλης και επισημότητας αλλά και μια ιδιατερότητα! Πραγματικά κοσμεί το τραπέζι , πραγματικά είναι ξεχωριστό , πραγματικά το αγαπάμε όλοι και αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσεις κι εσύ που δεν το έχεις φτιάξει ακόμα!

rolo kima1

Υλικά:

1 κιλό κιμά

1 κούπα τριμμένη φρυγανιά

2 αυγά

1 καρότο τριμμένο

1 κρεμμύδι τριμμένο

1-2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ.σ. μίγμα μπαχαρικών για κεμπάπ

Αλάτι , πιπέρι , θυμάρι

6 κ.σ. λάδι

3 κ.σ. ξύδι

6 βρασμένα αυγά

+ 6 μπαστουνάκια γραβιέρας

Για το ψήσιμο:

 4-5 πατάτες 

 1 καρότο κομμένο σε  λωρίδες

100 ml λάδι

100 ml ζωμό βοδινού ή λαχανικών

Χυμό από 1 μεγάλο ζουμερό λεμόνι

1 φρέσκια ντομάτα τριμμένη

rolo kima2rolo kima3rolo kima4rolo kima5rolo kima6rolo kima7rolo kima8rolo kima9rolo kima10rolo kima11rolo kima12rolo kima13rolo kima14rolo kima15rolo kima16rolo kima17

Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά για το ζύμωμα σε ένα μπωλ (μέχρι και το ξύδι) και τα ζυμώνουμε με τα χέρια μας όπως όταν φτιάχνουμε μπιφτέκια. Απλώνουμε τότε μια λαδόκολλα στον πάγκο και αδειάζουμε εκεί το μίγμα , το στρώνουμε ομοιόμορφα πιέζοντας με τις παλάμες μας και στην αρχή του μίγματος τοποθετούμε με σειρά τα αυγά και τα κομματάκια τυριού. Με τη βοήθεια της λαδόκολλας  ρολάρουμε έτσι ώστε να σχηματίσουμε το ρολό. Το πιέζουμε ώστε να κλείσει καλά και να είναι στιβαρό και συμπαγές φροντίζοντας να κλείσουμε και τα πλάγια μέρη του. Με προσοχή (πάντα με τη βοήθεια της λαδόκολλας) το μεταφέρουμε στο ταψί με την ένωση προς το κάτω μέρος. Στο μπωλ τώρα ρίχνουμε τις πατάτες και το καρότο , και προσθέτουμε όλα τα υλικά για το ψήσιμο. Τα ανακατεύουμε καλά και τα αδειάζουμε στο ταψί με το ρολό. Πασπαλίζουμε με λίγο θυμάρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 200ο βαθμούς αρχικά. Μετά από μισή ώρα χαμηλώνουμε στους 180ο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδοψηθεί και να μελώσουν οι πατάτες . Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται και από τον φούρνο. 

Όταν είναι έτοιμο , κόβουμε σε φέτες και σρεβίρουμε μαζί μα τις πατάτες , τα καρότα και την υπέροχη σαλτσούλα του. 

Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...