Κοτόπουλο με γιαούρτι και καπνιστή πάπρικα
- Hits: 3758
Πάντα πίστευα πως τα πιάτα διαίτης δεν πρέπει να είνα στεγνά , αδιάφορα κι άνοστα…Λίγη φαντασία χρειάζεται και κανα-δυο υλικά που κάνουν τη διαφορά. Το σημερινό πιάτο τα έχει όλα : γεύση ενδιαφέρουσα μιας και το λεμόνι δένει τόσο αρμονικά με την καπνιστή πάπρικα , πλούσια αλλά άπαχη σάλτσα αφού η βάση της είναι ένα γιαούρτι με 0% λιπαρά και ευκολία αφού είναι ένα φαγητό που ετοιμάζεται σε πολύ λίγη ώρα . Θέλει λίγη προσοχή βέβαια γιατί αυτή η περίφημη σαλτσούλα που το πλαισιώνει εύκολα μπορεί να μας παρασύρει στην κατανάλωση ενός καρβελιού ψωμί και λίγα λέω…Γι’ αυτό καλό είναι να το συνοδεύουμε με μια σαλάτα και να κρύβουμε το ψωμί τη μέρα που θα το σερβίουμε στο τραπέζι…
Υλικά:
700 γρ. φιλέτο κοτόπουλου
8-10 κ.σ. λάδι
Χυμό από ένα ζουμερό λεμόνι
Αλάτι και πιπέρι
Μπόλικη καπνιστή πάπρικα
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό , άπαχο
Εκτέλεση:
Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε σε μεγάλες μπουκιές. Το στεγνώνουμε και το πασπαλίζουμε με το αλάτι , το πιπέρι και την καπνιστή πάπρικα. Βάζουμε στο μάτι της κουζίνας ένα απλωτό σκεύος με χοντρό πάτο να ζεσταθεί πολύ καλά. Όταν κάψει αραδιάζουμε τις μπουκιές του κοτόπουλου . Περιμένουμε να ροδίσουν πολύ καλά από τη μια μεριά και τότε όταν δούμε πως έχουν πάρει ωραίο χρώμα και ξεκολλούν εύκολα από τον πάτο της κατσαρόλας τις γυρίζουμε κι από την άλλη πλευρά. Όταν ροδίσει κι από εκεί χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το λάδι και στη συνέχεια το χυμό λεμονιού. Σκεπάζουμε το φαγητό και μαγειρεύουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να μαλκαώσει το κρέας και να βεβαιωθούμε ότι έχει “γίνει” . Αποσύρουμε τότε από τη φωτιά , περιμένουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι ώστε να ενωθεί το γιαούρτι με τα υγρά του φαγητού κα τέλος κάνουμε κυκλικές κινήσεις στην κατσαρόλα. Όταν το γιαούρτι ενσωματωθεί και γίνει μια κρεμώδης σάλτσα το φαγητό μας είναι έτοιμο. Σρβίρουμε αμέσως , συνδυάζοντάς το με μια πράσινη σαλάτα και ΛΙΓΟ ψωμί ολικης άλεσης.
Καλή όρεξη!
Σημ. : Προσέχουμε πολύ , όταν ρίξουμε το γιαούρτι πρέπει να έχει πάσει λίγο η θερμοκρασία του φαγητού και σε καμμιά περίπτωση δεν πρέπει να πάρει ούτε μία βράση η σάλτσα γιατί το γιαούρτι θα "κόψει" και θα χαλάσει η βελούδινη υφή της.
-Aφιερωμένο στην καλή μου φίλη Γιώτα που προσέχει τη διατροφή της και μου κάνει την τιμή να συμβουλεύεται το site μου!