tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Μοσχάρι με φασολάκια

Αυτό το φαγητό σπάνια το φτιάχνω , ενώ το γευόμαστε πάρα πολύ συχνά! Ο λόγος είναι ότι κατά κανόνα το μαγειρεύει η μητέρα μου μιας και είναι ένα παραδοσιακό , αγαπημένο , μαμαδίστικο , κυριακάτικο φαγητό. Η γεύση του εκπληκτική , ο συνδυασμός των υλικών απλός αλλά ακαταμάχητος κι όταν μάλιστα είναι μαγειρεμένο από τα έμπειρα χέρια μιας παραδοσιακής νοικοκυράς είναι ακόμα πιο δυνατό.
Κάποιες φορές το έφτιαξα κι εγώ αλλά ποτέ δεν κατάφερα να το πετύχω ακριβώς όπως εκείνη. Μετά από αρκετές επαναλήψεις το προσέγγισα αρκετά και τελικά κατέληξα πως το μυστικό της επιτυχίας εκτός από τα αγνά , φρέσκα υλικά είναι το μπόλικο λαδάκι και το μεράκι….

mosxari fasolakia1
Υλικά:


800 γρ. μοσχάρι
350 γρ. φασολάκια φρέσκα
1 μεγάλο , ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 φρέσκες ντομάτες τριμμένες
100 ml  χυμό ντομάτας
1 χούφτα ψιλοκομμένο , φρέσκο μαΐντανό
Αλάτι και πιπέρι
1 κρασοπότηρο λάδι

mosxari fasolakia2mosxari fasolakia3mosxari fasolakia4mosxari fasolakia5mosxari fasolakia6mosxari fasolakia7


Εκτέλεση:
Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε σε μερίδες. Καθαρίζουμε τα φασολάκια από κοτσάνια και νεύρα και τα πλένουμε καλά , τα σταργγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε λίγο από το λάδι και ροδίζουμε σ’ αυτό τα κομμάτια του κρέατος απ’ όλες τις πλευρές. Όταν κοντεύει να ροδίσει προσθέτουμε το κρεμμύδι και το γυροφέρνουμε ανακατεύοντας μέχρι να μαραθεί και να μοσχοβολήσει.
Τότε προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο , τις ντομάτες και το ντοματοχυμό , αλατοπιπερώνουμε , χαμηλώνουμε τη φωτιά , σκεπάζουμε το φαγητό και μαγειρεύουμε για μία ώρα τουλάχιστον μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να “γίνει”. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε τα φασολάκια και το μαΐντανό κι αν έχει στεγνώσει το φαγητό προσθέτουμε και λίγο ζεστό νερό. Περιμένουμε να πάρει βράση το φαγητό , χαμηλώνουμε τη φωτιά , σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για μισή ώρα ακόμα.
Σερβίρουμε αμέσως!
Kαλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...