tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Σούπα με λαχανικά , κοτόπουλο και νούντλς

Αναμφισβήτητα οι χειμώνες στα μέρη μας δεν είναι ιδιαίτερα ψυχροί . Η γλύκα του καιρού και οι σχετικά υψηλές θερμοκρασίες δε μας βοηθούν να αποζητάμε αυτή τη θρεπτικό , μαλακτικό και καταπραϋντικό γεύμα . Κι όμως η σούπα κάνει μόνο καλό! Μπορεί να συνδυάσει πολλών ειδών υλικά (ζυμαρικά , λαχανικά , κρεατικά) με αποτέλεσμα να παρέχει στον οργανισμό όλα τα καλά μονομιάς . Πρόκειται για ένα γεύμα υψηλής θρεπτικής αξίας , πλούσιο σε βιταμίνες , πρωτεΐνες , φυτικές ίνες και νερό που μαγειρεύται με τον πιο αγνό και υγιεινό τρόπο χωρίς πολλά λίπη ή τηγανίσματα κ.λ.π….
Η συγκεκριμένη σούπα , αγαπημένη και χειμωνιάτικη συνδυάζει όλα τα παραπάνω αλλά εξασφαλίζει επιπλέον πολλή γευστική απόλαυση!
Δείτε την :

soypa noodles12
Υλικά (για 4 άτομα):


1 φιλεταρισμένο στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μικρές μπουκίτσες
1 κολοκύθι και
1 καρότο κομμένο σε μικρά κυβάκια
2 μέτριες πατάτες (ψιλοκομμένες κι αυτές)
1-2 πράσα  ψιλοκομμένα
1 χούφτα ψιλοκομμένο σέλερυ
1 κομματάκι φρέσκο τζίντερ τριμμένο
5 ποτήρια νερό
2 κύβους λαχανικών
10 κ.σ. λάδι
Λίγο αλάτι και πιπέρι
1 κούπα νουντλς
1 χούφτα κρουτόνς για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

{webgallery}

soypa noodles2soypa noodles3soypa noodles4soypa noodles5soypa noodles6soypa noodles7soypa noodles8soypa noodles9soypa noodles10soypa noodles11

{/webgallery}
Εκτέλεση :
Αφού ετοιμάσουμε όλα τα υλικά που αναφέρουμε παραπάνω τοποθετούμε μια απλωτή κατσαρόλα στη φωτιά . Ρίχνουμε λίγο από το λάδι και ροδίζουμε τις μπουκιές κοτόπουλου απ’ όλες τις πλευρές .  Συνεχίζουμε προσθέτοντας όλα τα λαχανικά (πράσα , καρότο , κολοκύθι , πατάτες) για να ροδίσουν κι αυτά . Αφού είναι έτοιμα , προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι , τα μυρωδικά (τζίντζερ και σέλερυ) , το νερό , τους κύβους , το αλάτι και το πιπέρι . Όταν έρθουν σε βρασμό , χαμηλώνουμε τη φωτιά , σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε τη σούπα για 30 λεπτά .
Τότε δυναμώνουμε τη φωτιά , προσθέτουμε τα νουντλς και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας που και που για άλλα 5 λεπτά . Η σούπα είναι έτοιμη!
Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα προσθέτοντας λίγα κρουτόνς (προαιρετικά) και φρεσκοτριμμένο πιπέρι .
Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...