Αυγά (μάτια) με φρέσκια ντομάτα
- Hits: 2719
Αυτό το φαγητό μου θυμίζει θάλασσα και μπάνιο…για τον απλό λόγο ότι όταν γυρνάμε από τη θάλασσα είμαστε πολύ πεινασμένοι και θέλουμε κάτι να γευματίσουμε γρήγορα , νόστιμα και χορταστικά! Θα μου πείτε : μετά το μπάνιο όλα μοιάζουν πιο νόστιμα….ένας λόγος παραπάνω λοιπόν , ένα νόστιμο , καλοκαιρινό φαγητό που με τη φρέσκια ντοματούλα και το μπόλικο λαδάκι και πιπεράκι φαντάζει απλά….θεϊκό…ειδικά όταν συνοδεύεται κι από ζυμωτό ψωμί και ένα ποτήρι παγωμένη μπύρα …
Δείτε τα :
4 μεγάλα , φρέσκα αυγά
7-8 φρέσκες , ώριμες , μέτριες ντομάτες
8 κ.σ. λάδι
Αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση :
Πλένουμε τις ντομάτες και τις τρίβουμε με τον τρίφτη του κρεμμυδιού . Τις τοποθετούμε σε απλωτό σκεύος με σκέπασμα και τις βάζουμε να βράσουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να στεγνώσουν εντελώς και να απορροφηθούν όλα τα υγρά που θα βγάλουν . Τότε τις αλατίζουμε και προσθέτουμε το λάδι . Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και περιμένουμε να πάρουν μαζί δυο-τρεις βράσεις . Σπάζουμε τότε τα αυγά και τα αδειάζουμε ολόκληρα μέσα στη σάλτσα ντομάτας . Χαμηλώνουμε τη φωτιά στη χαμηλή σκάλα και σκεπάζουμε το σκεύος . Τα αφήνουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να “γίνουν” τα αυγά . Ελέγχουμε με ένα κουτάλι αν έχουν σφίξει αρκετά… Σερβίρουμε τα αυγά μαζί με τη σάλτσα ντομάτας και τα πασπαλίζουμε με μπόλικο πιπέρι .
Συνοδεύουμε όπως προείπα με φρέσκο ψωμάκι και παγωμένη μπύρα .
Καλή όρεξη!