tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κοτόπουλο φιλέτο , κοκκινιστό με μακαρόνια

Αυτό το φαγητό είναι απλό , καθημερινό , γρήγορο κι άπαχο . Συνήθως μάλιστα το συνοδεύω με μακαρόνια ολικής άλεσης , το συμπληρώνω με τριμμένη γραβιέρα χαμηλών λιπαρών  κι έτσι θεωρείται απόλυτα υγιεινό και ελαφρύ ! Ωστόσο σας διαβεβαιώνω ότι δεν υστερεί πουθενά…ούτε στη γεύση , ούτε στην απόλαυση , ούτε στη διατροφική αξία . Πολλές φορές μάλιστα αντικαθιστά επάξια ένα ολόκληρο , κοτόπουλο μαγειρεμένο με τον παραδοσιακό τρόπο , αυτό με όλα του τα λιπαρά και την οικεία , παραδοσιακή γεύση και τη σφραγίδα της ελληνικής , μαμαδίστικης κουζίνας…
Δείτε το :

kotopoulo fileto makaronia1
 Υλικά :


700 γρ. φιλέτο κοτόπουλου κομμένο σε μερίδες
1 μεγάλο , ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
500 γρ. ντοματάκι κονκασέ και τριφτή ντομάτα (μισό-μισό)
1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
1 χούφτα ολόκληρα μπαχάρια και πολύ μικρό ξυλαράκι κανέλας
Αλάτι και πιπέρι
1 πακέτο μακαρονια 6Νο ολικής άλεσης
Τριμμένη γραβιέρα (κατά προτίμηση χαμηλών λιπαρών) για το σερβίρισμα

{webgallery}

kotopoulo fileto makaronia2kotopoulo fileto makaronia3kotopoulo fileto makaronia4kotopoulo fileto makaronia5kotopoulo fileto makaronia6kotopoulo fileto makaronia7

{/webgallery}

Εκτέλεση :
Ετοιμάζουμε τα υλικά μας και βάζουμε σε απλωτή κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί . Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε για 2-3 λεπτά . Συνεχίζουμε προσθέτοντας τη ντομάτα . Σβήνουμε με το κρασί . Αραδιάζουμε ανάμεσα στη ντομάτα και τα κομμάτια του κοτόπουλου , αλατοπιπερωνουμε , προσθέτουμε και τα μπαχαρικά , σκεπάζουμε την κατσαρόλα κι όταν πάρει βράση το φαγητό , χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 40 λεπτά περίπου . Τότε ξεσκεπάζουμε και ελέγχουμε τα υγρά . Αν είναι μπόλικα βράζουμε λίγο ακόμα μέχρι να εξατμιστούν και να έχουμε μια μελωμένη , δεμένη σάλτσα . Παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες , τα σουρώνουμε και τα ραντίζουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν . Σερβίρουμε βάζοντας στο πιάτο τα μακαρόνια με το κρέας και τη σάλτσα του και πασπαλίζοντας με την τριμμένη γραβιέρα και λίγο ακόμα φρεσκοτριμμένο πιπέρι!
Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...