Κοτόπουλο φιλέτο , κοκκινιστό με μακαρόνια
- Hits: 2475
Αυτό το φαγητό είναι απλό , καθημερινό , γρήγορο κι άπαχο . Συνήθως μάλιστα το συνοδεύω με μακαρόνια ολικής άλεσης , το συμπληρώνω με τριμμένη γραβιέρα χαμηλών λιπαρών κι έτσι θεωρείται απόλυτα υγιεινό και ελαφρύ ! Ωστόσο σας διαβεβαιώνω ότι δεν υστερεί πουθενά…ούτε στη γεύση , ούτε στην απόλαυση , ούτε στη διατροφική αξία . Πολλές φορές μάλιστα αντικαθιστά επάξια ένα ολόκληρο , κοτόπουλο μαγειρεμένο με τον παραδοσιακό τρόπο , αυτό με όλα του τα λιπαρά και την οικεία , παραδοσιακή γεύση και τη σφραγίδα της ελληνικής , μαμαδίστικης κουζίνας…
Δείτε το :
700 γρ. φιλέτο κοτόπουλου κομμένο σε μερίδες
1 μεγάλο , ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
500 γρ. ντοματάκι κονκασέ και τριφτή ντομάτα (μισό-μισό)
1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
1 χούφτα ολόκληρα μπαχάρια και πολύ μικρό ξυλαράκι κανέλας
Αλάτι και πιπέρι
1 πακέτο μακαρονια 6Νο ολικής άλεσης
Τριμμένη γραβιέρα (κατά προτίμηση χαμηλών λιπαρών) για το σερβίρισμα
{webgallery}
{/webgallery}
Εκτέλεση :
Ετοιμάζουμε τα υλικά μας και βάζουμε σε απλωτή κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί . Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε για 2-3 λεπτά . Συνεχίζουμε προσθέτοντας τη ντομάτα . Σβήνουμε με το κρασί . Αραδιάζουμε ανάμεσα στη ντομάτα και τα κομμάτια του κοτόπουλου , αλατοπιπερωνουμε , προσθέτουμε και τα μπαχαρικά , σκεπάζουμε την κατσαρόλα κι όταν πάρει βράση το φαγητό , χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 40 λεπτά περίπου . Τότε ξεσκεπάζουμε και ελέγχουμε τα υγρά . Αν είναι μπόλικα βράζουμε λίγο ακόμα μέχρι να εξατμιστούν και να έχουμε μια μελωμένη , δεμένη σάλτσα . Παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες , τα σουρώνουμε και τα ραντίζουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν . Σερβίρουμε βάζοντας στο πιάτο τα μακαρόνια με το κρέας και τη σάλτσα του και πασπαλίζοντας με την τριμμένη γραβιέρα και λίγο ακόμα φρεσκοτριμμένο πιπέρι!
Καλή όρεξη!