Φαρφάλες με Κατίκι Δομοκού και λιαστές ντομάτες…
- Hits: 2201
Αυτός είναι ο τίτλος του σημερινού πιάτου αλλά τα υλικά του είναι περισσότερα και διαλεχτά , ένα κι ένα! Φρέσκα , ολοζώντανα τοματάκια τσέρυ , φρέσκια , πικάντικη , πράσινη ρόκα και φυσικά μπόλικο πιπέρι και φρέσκο ελαιόλαδο! Ένα φαγητό που φέρνει στη μνήμη μας παραδοσιακά αρώματα και γεύσεις χωριάτικες ….Είναι τόσο ενδιαφέρον όσο και γρήγορο στην παρασκευή του. Εγώ το έχω ονομάσει…"το ελληνικό a la creme" μιας και το Κατίκι λιώνει και τυλίγει απολαυστικά σα βελούδινη κρέμα τα ζυμαρικά! Και όταν το ετοιμάσουμε και το βάλουμε στο πιάτο απολαμβάνουμε τα εξαιρετικά του χρώματα που πραγματικά μας προϊδεάζουν ευχάριστα για το τι πρόκειται να ακολουθήσει ...
Δείτε το :
500 γρ. φαρφάλες
1 συσκευασία Κατίκι Δομοκού
200 γρ. τοματίνια
8-10 φέτες λιαστή ντομάτα
100 γρ. φρέσκια ρόκα
10 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
{webgallery}
{/webgallery}
Εκτέλεση :
Βράζουμε τις φαρφάλες σε μπόλικο , αλατισμένο νερό και όταν είναι έτοιμες τις σουρώνουμε . Τις γυρίζουμε αμέσως στην ίδια κατσαρόλα τις τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας , στη δυνατή θερμοκρασία και προσθέτουμε το λάδι και τα φρέσκα τοματίνια κομμένα στα δύο. Ανακατεύουμε διαρκώς με την κουτάλα χωρίς να σταματάμε καθόλου και προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και στη συνέχεια τη ρόκα! Όταν αυτή μαραθεί , τα τοματίνια έχουν μαγειρευτεί και τα υλικά μας έχουν δέσει στην κατσαρόλα , προσθέτουμε και το Κατίκι συνεχίζοντας το ανακάτεμα…Θα δούμε ότι θα λιώσει (εδώ σβήνουμε το μάτι της κουζίνας) και θα γίνει μια απολαυστική κρέμα που θα ενωθεί με τα ζυμαρικά . Αποσύρουμε από τη φωτιά , τρίβουμε μπόλικο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως!
Καλή όρεξη!