tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Φαρφάλες με Κατίκι Δομοκού και λιαστές ντομάτες…

Αυτός είναι ο τίτλος του σημερινού πιάτου αλλά τα υλικά του είναι περισσότερα και διαλεχτά , ένα κι ένα! Φρέσκα , ολοζώντανα τοματάκια τσέρυ , φρέσκια , πικάντικη , πράσινη ρόκα και φυσικά μπόλικο πιπέρι και φρέσκο ελαιόλαδο! Ένα φαγητό που φέρνει στη μνήμη μας παραδοσιακά αρώματα και  γεύσεις  χωριάτικες ….Είναι τόσο ενδιαφέρον  όσο και γρήγορο στην παρασκευή του. Εγώ το έχω ονομάσει…"το ελληνικό a la creme" μιας και το Κατίκι λιώνει και τυλίγει απολαυστικά σα βελούδινη κρέμα τα ζυμαρικά! Και όταν το ετοιμάσουμε και το βάλουμε στο πιάτο απολαμβάνουμε τα εξαιρετικά του χρώματα που πραγματικά μας προϊδεάζουν ευχάριστα για το τι πρόκειται να ακολουθήσει ...

Δείτε το :

farfales katiki1
Υλικά :


500 γρ. φαρφάλες
1 συσκευασία Κατίκι Δομοκού
200 γρ. τοματίνια
8-10 φέτες λιαστή ντομάτα
100 γρ. φρέσκια ρόκα
10 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

{webgallery}

farfales katiki2farfales katiki3farfales katiki4farfales katiki5farfales katiki6farfales katiki7

{/webgallery}
Εκτέλεση :
Βράζουμε τις φαρφάλες σε μπόλικο , αλατισμένο νερό και όταν είναι έτοιμες τις  σουρώνουμε . Τις γυρίζουμε αμέσως στην ίδια κατσαρόλα τις τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας , στη δυνατή θερμοκρασία  και προσθέτουμε το λάδι και τα φρέσκα τοματίνια κομμένα στα δύο. Ανακατεύουμε διαρκώς με την κουτάλα χωρίς να σταματάμε καθόλου και προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και στη συνέχεια τη ρόκα! Όταν αυτή μαραθεί , τα τοματίνια έχουν μαγειρευτεί και  τα υλικά μας έχουν δέσει στην κατσαρόλα , προσθέτουμε και το Κατίκι συνεχίζοντας το ανακάτεμα…Θα δούμε ότι  θα λιώσει (εδώ σβήνουμε το μάτι της κουζίνας) και θα γίνει μια απολαυστική κρέμα που θα ενωθεί με τα ζυμαρικά . Αποσύρουμε από τη φωτιά , τρίβουμε μπόλικο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως!
Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...