tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Ζυμαρικά φούρνου με σάλτσα βασιλικού

Είναι κάποιες ώρες που θέλουμε να ετοιμάσουμε κάτι γρήγορο για φαγητό και παράλληλα να είναι νόστιμο και χορταστικό….με σίγουρη επιτυχία χωρίς όμως να αφήνουμε περιθώριο σε κανέναν να μας πει : "δε μας περιποιήθηκες και πολύ σήμερα" …Εεεε τότε είναι η μέρα που θα μαγειρέψουμε αυτό το ωραιότατο , απλό και γευστικότατο φαγάκι που δεν του λείπει τίποτα. Το άρωμα του βασιλικού και η παχιά σαλτσούλα , το ζυμαρικό που όλοι το λατρεύουν και τα γκρατιναρισμένα τυριά τα οποία όλοι τα προτιμούν…

Ας το φτιάξουμε :

zymarika fournou1

Υλικά :


1 πακέτο ζυμαρικά της προτίμησής μας (προτείνω σελινάκι ή κοχυλάκι)
300 γρ. τριφτή ντομάτα
1 χούφτα φρέσκα φύλλα βασιλικού , ψιλοκομμένα
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλ. τσ. αλλαντικά της προτίμησής μας σε κυβάκια
150 γρ. τριμμένη γραβιέρα
250 γρ. ανάμικτα κίτρινα τυριά χοντροτριμμένα
200 γρ. κρέμα γάλακτος
Αλάτι και πιπέρι
(Εννοείται ότι τα τυριά , τα αλλαντικά και η κρέμα γάλακτος μπορεί να είναι χαμηλών λιπαρών) {webgallery}

zymarika fournou2zymarika fournou3zymarika fournou4zymarika fournou5zymarika fournou6zymarika fournou7{/webgallery}
Εκτέλεση :
-Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας . Τα σουρώνουμε , τα γυρίζουμε πάλι στην κατσαρόλα , τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε  για να μην κολλήσουν μέχρι να έρθει η ώρα να τα χρησιμοποιήσουμε.
-Σε ένα απλωτό , ρηχό σκεύος ρίχνουμε την τριφτή ντομάτα , το ελαιόλαδο και το βασιλικό , αλατοπιπερώνουμε , ανακατεύουμε και βράζουμε τη σάλτσα μας για 10 λεπτά περίπου , μέχρι να σιγουρευτούμε ότι έχουν εξατμιστεί όλα τα υγρά και έχει "δέσει" τελείως.
-Αδειάζουμε τη σάλτσα μέσα στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά και τα αλλαντικά και ανακατεύουμε πολύ καλά . Τα "τυρώνουμε " με την τριμμένη γραβιέρα.
-Αδειάζουμε σε βαθύ , πυρίμαχο σκεύος το μισό από το περιεγχόμενο της κατσαρόλας και απλώνουμε μια μικρή ποσότητα από τα κίτρινα τυριά. Συμπληρώνουμε με τα υπόλοιπα ζυμαρικά  της κατσαρόλας και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα κίτρινα τυριά .
-Περιλούζουμε ομοιόμορφα με την κρέμα γάλακτος (πάνω απ' τα κίτρινα τυριά) , τρίβουμε μπόλικο φρέσκο πιπέρι και ψήνουμε σε μέτριο , προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει το φαγητό και να κάνει μια ωραία κρούστα.
Τρώγεται ζεστό ή χλιαρό.
Καλή όρεξη!.

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...