Ριγκατόνι με μελιτζάνες και άλλα λαχανικά!
- Hits: 2904
Δε συνηθίζω να περιαυτολογώ , αλλά γι' αυτό το πιάτο είμαι πολύ περήφανη. Το συνέλαβα ένα καλοκαιρινό βράδυ στο μυαλό μου και το πειραματίστηκα την επόμενη μέρα , ομολογουμένως με πολύ γευστικό αποτέλεσμα….Είναι τα λαχανικά με την απολαυστική γεύση τους…είναι και το άρωμα του σκόρδου και του βασιλικού….είναι και το ριγκατόνι που "δένει" πολύ με όλα τα άλλα…για να μην τα πολυλογώ….δεν έμεινε ούτε ψιχουλάκι.΄ Ηταν ένα πιάτο εξόχως καλοκαιρινό και ύπεροχο!
Δείτε το :
Υλικά:
3-4 τσακώνικες μελιτζάνες κομμένες σε κυβάκια (θέλουμε να είναι περίπου 500 γρ. καθαρισμένες)
1 μέτριο κολοκύθι κομμένο κι αυτό σε κύβους
1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένη κι αυτή
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο (το ζεματίζουμε για 2 λεπτά προαιρετικά)
2 σκελίδες σκόρδο σε ροδέλες
2 σφιχτές , ώριμες τομάτες σε κύβους
3/4 κούπας ελαιόλαδο
1 χούφτα φύλλα βασιλικού και λίγα ακόμα για το τέλος
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγη παρμεζάνα για το σερβίρισμα
500 γρ. ριγκατόνι
Εκτέλεση:
Σε απλωτή , μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με όλα τα λαχανικά και τα αρωματικά ΕΚΤΟΣ από τις ντομάτες. Τα σωτάρουμε για μερικά λεπτά σε δυνατή φωτιά , ανακατεύοντας τακτικά έτσι ώστε να πάρουν χρώμα και να μελώσουν. Μετά από δέκα λεπτά περίπου , προσθέτουμε και τις ψιλοκομμένες ντομάτες και ανακατεύουμε άλλο λίγο. Αλατοπιπερώνουμε , χαμηλώνουμε τη φωτιά , σκεπάζουμε και αφήνουμε για 5-8 λεπτά ακόμα να μαγειρευτούν όλα μαζί. Παράλληλα βράζουμε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες. Τα σουρώνουμε , τα γυρίζουμε πίσω στην κατσαρόλα , τα ραντίζουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο και προσθέτουμε όλο το περιεγχόμενο της κατσαρόλας με τα λαχανικά. Προσθέτουμε και τα φύλλα ωμού βασιλικού (απαραίτητο) , ρίχνουμε άλλο λίγο φρέσκο πιπεράκι , πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα ….και απολαμβάνουμε….
Καλή σας όρεξη! :)