Ρολλάκια κανέλας με πουρέ κολοκύθας
- Hits: 106
Με την κολοκύθα ετοιμάζουμε ένα σωρό εδέσματα, αλμυρά και γλυκά και δε σταματάμε ποτέ γιατί ο χρυσοκίτρινος δροσερός και ζουμερός αυτός καρπός με τη χαρακτηριστική υπόγλυκη γεύση αποτελεί έμπνευση για δημιουργία. Αφού λοιπόν δοκιμάσαμε και ετοιμάσαμε τόσα πολλά “καλούδια” δεν υπήρχε περίπτωση να ξέφευγε από τα αγαπημένα ρολλάκια κανέλας αφού κολοκύθα και κανέλα συνδυάζονται άψογα.
Ετοίμασε λοιπόν μπόλικο πουρέ κολοκύθας, κράτα και για άλλες συνταγές και έλα να φτιάξουμε αυτό τα αριστούργημα.
Υλικά για τη ζύμη:
150 γρ. Γάλα
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1-3 κ.σ. ζάχαρη (ανάλογα με τις προτιμήσεις μας)
1 αυγό χτυπημένο
50 γρ. βούτυρο
2 βανίλιες
310 γρ. αλεύρι
1 κ.γλ. κανέλα
1 τσιμπιά αλάτι
Για τη γέμιση:
4 κ.σ. πουρέ κολοκύθας
50 γρ. Μαλακό βούτυρο
1 κ.σ. κανέλα
Μια τσιμπιά γαρύφαλλο και αστεροειδή γλυκάνισο σε σκόνη
1 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
1/4 κούπας Καστανή ζάχαρη
Για το γλάσο:
130 γρ. Τυρί κρέμα
30 γρ. Βούτυρο
35 γρ. Σιρόπι σφενδάμου
1/2 κ.γλ. κανέλα
(Τα υλικά πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου)
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη, το αυγό και το βούτυρο και τα ανακατεύουμε διαρκώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ζεσταθούν ελαφρά και να ενωθούν όλα τα υλικά τόσο ώστε να λιώσει απλά το βούτυρο. Δε θέλουμε η θερμοκρασία να υπερβεί τους 40ο. Αποσύρουμε το υγρό μίγμα από τη φωτιά.
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τις βανίλιες, την κανέλα και το αλάτι και τα ανακατεύουμε ελαφρά. Προσθέτουμε τότε τα υγρά και ζυμώνουμε με τον γάντζο για τα ζυμώματα για 5 λεπτά περίπου μέχρι να πετύχουμε μια ομοιογενή , ελαφρώς κολλώδη ζύμη.
Σχηματίζουμε μια μπάλα και την αφήνουμε σε λαδωμένο μπωλ, σκεπασμένη μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Όταν η ζύμη φουσκώσει κι είναι έτοιμη, την τοποθετούμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και με τη βοήθεια του πλάστη την ανοίγουμε σε χονδρό φύλλο 40x22 εκ. Απλώνουμε τότε σε όλη την επιφάνεια το μαλακό βούτυρο και από πάνω τον πουρέ κολοκύθας. Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα όλα τα υπόλοιπα υλικά και ρολάρουμε ξεκινώντας από τη μεγάλη πλευρά ώστε να σχηματιστεί ένα μεγάλο ρολό. Χωρίζουμε τότε το ρολό σε 10 ισόπαχα κομμάτια και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος με κενό ανάμεσά τους. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για μισή ώρα περίπου.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο , για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν καλά.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο: Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ και τα ανακατεύουμε ζωηρά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να σχηματιστεί μια βελούδινη κρέμα. Μόλις βγουν τα ρολλάκια από το φούρνο απλώνουμε ομοιόμορφα στην επιφάνεια το γλάσο.
Περιμένουμε να κρυώσουν αρκετά, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Καλή επιτυχία!
Τη συνταγή για τον πουρέ κολοκύθας θα βρείτε αν κάνετε κλικ εδώ!