tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Βάσκικο “Καμμένο” τσηζ κέικ (Basque burnt cheesecake)

Ναι, πρέπει να το αφήσεις οπωσδήποτε να καεί αλλιώς δε θα έχεις τη δυνατότητα να απολαύσεις αυτή τη μοναδική, εκρηκτική γεύση που συνδυάζει “ένταση” και “βελούδο” μαζί. Είναι τόσο απλό στην κατασκευή που θα σε αιφνιδιάσει…Τώρα πως γίνεται ένα άσχημο, καμμένο τσηζ κέικ με μια καμμένη λαδόκολλα ολόγυρά του , με ανάγλυφη επιφάνεια γεμάτη ρωγμές και ασαφή όρια να είναι τόσο υπέροχο, δεν μπορώ να το ξέρω εκείνο όμως που ξέρω σίγουρα είναι πως αποτελεί ένα από τα πιο εθιστικά γλυκά που έχω δοκιμάσει και η γοητεία της απλότητας του είναι αφοπλιστική. Σερβίρεται με πλούσια ganache σοκολάτας ή μέ σάλτσα κόκκινων φρούτων αλλά εγώ το λατρεύω σκέτο για να μη χάνω τίποτα από τον άψογο συνδυασμό των υλικών του …

baskiko kammeno tshz keik11

Υλικά:

550 γρ. Κρέμα τυρί

200 γρ. Ζάχαρη

4 αυγά

200 γρ. Κρέμα γάλακτος

1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

30 γρ. Αλεύρι

baskiko kammeno tshz keikbaskiko kammeno tshz keik3baskiko kammeno tshz keik4baskiko kammeno tshz keik5baskiko kammeno tshz keik6baskiko kammeno tshz keik7baskiko kammeno tshz keik8baskiko kammeno tshz keik9baskiko kammeno tshz keik10baskiko kammeno tshz keik1

Εκτέλεση:

Παίρνουμε μια κουμπωτή φόρμα 20 εκ. και τοποθετούμε μέσα ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα ώστε να υψώνεται τουλάχιστον 8-10 εκατοστά πάνω από το χείλος της φόρμας. Αυτό το κάνουμε γιατί φουσκώνει πολύ κατά τη διάρκεια του ψησίματος και δε θέλουμε να χυθεί. Όταν κρυώσει ξεφουσκώνει και παίρνει το τελικό του σχήμα.

Ρίχνουμε στο μπωλ ανάδευσης το τυρί και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μιξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά και να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε τότε όλα τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε ένα “καλό χτύπημα” μέχρι να αποκτήσουμε ένα ρευστό, βελούδινο μίγμα.

Το αδειάζουμε με προσοχή στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200ο, για μία ώρα τουλάχιστον , μέχρι να βεβαιωθούμε ότι η επιφάνεια έχει πάρει ένα σκούρο χρώμα που να  μοιάζει “καμμένη”. Στο εσωτερικό φαίνεται ρευστό, αλλά δε μας ανησυχεί αυτό! Το αφήνουμε μέχρι να κρυώσει εντελώς και να σφίξει και τότε κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε!

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...