Βάσκικο “Καμμένο” τσηζ κέικ (Basque burnt cheesecake)
- Hits: 228
Ναι, πρέπει να το αφήσεις οπωσδήποτε να καεί αλλιώς δε θα έχεις τη δυνατότητα να απολαύσεις αυτή τη μοναδική, εκρηκτική γεύση που συνδυάζει “ένταση” και “βελούδο” μαζί. Είναι τόσο απλό στην κατασκευή που θα σε αιφνιδιάσει…Τώρα πως γίνεται ένα άσχημο, καμμένο τσηζ κέικ με μια καμμένη λαδόκολλα ολόγυρά του , με ανάγλυφη επιφάνεια γεμάτη ρωγμές και ασαφή όρια να είναι τόσο υπέροχο, δεν μπορώ να το ξέρω εκείνο όμως που ξέρω σίγουρα είναι πως αποτελεί ένα από τα πιο εθιστικά γλυκά που έχω δοκιμάσει και η γοητεία της απλότητας του είναι αφοπλιστική. Σερβίρεται με πλούσια ganache σοκολάτας ή μέ σάλτσα κόκκινων φρούτων αλλά εγώ το λατρεύω σκέτο για να μη χάνω τίποτα από τον άψογο συνδυασμό των υλικών του …
Υλικά:
550 γρ. Κρέμα τυρί
200 γρ. Ζάχαρη
4 αυγά
200 γρ. Κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
30 γρ. Αλεύρι
Εκτέλεση:
Παίρνουμε μια κουμπωτή φόρμα 20 εκ. και τοποθετούμε μέσα ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα ώστε να υψώνεται τουλάχιστον 8-10 εκατοστά πάνω από το χείλος της φόρμας. Αυτό το κάνουμε γιατί φουσκώνει πολύ κατά τη διάρκεια του ψησίματος και δε θέλουμε να χυθεί. Όταν κρυώσει ξεφουσκώνει και παίρνει το τελικό του σχήμα.
Ρίχνουμε στο μπωλ ανάδευσης το τυρί και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μιξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά και να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τότε όλα τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε ένα “καλό χτύπημα” μέχρι να αποκτήσουμε ένα ρευστό, βελούδινο μίγμα.
Το αδειάζουμε με προσοχή στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200ο, για μία ώρα τουλάχιστον , μέχρι να βεβαιωθούμε ότι η επιφάνεια έχει πάρει ένα σκούρο χρώμα που να μοιάζει “καμμένη”. Στο εσωτερικό φαίνεται ρευστό, αλλά δε μας ανησυχεί αυτό! Το αφήνουμε μέχρι να κρυώσει εντελώς και να σφίξει και τότε κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε!
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!