tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Pancakes βρώμης με μπανάνα και μύρτιλα (blueberries)

Χρόνια τώρα το πρωινό γεύμα κατέχει ξεχωριστή θέση στην καθημερινότητά μας και δίκαια…Δεν υπάρχει καλύτερη αίσθηση από το να ξεκινάς την ημέρα σου γεμάτος ενέργεια , καλή διάθεση και αίσθημα  υγείας και ζωντάνιας. Το συγκεκριμένο , μας καλύπτει από κάθε πλευρά  αφού διαθέτει υπερτροφές όπως είναι η βρώμη , τα αξεπέραστα μύρτιλα , τη μοναδική μπανάνα και βέβαια το αυγό. Αν σε όλα αυτά προσθέσει κανείς και την υπέροχη γεύση και την απόλαυση που προσφέρει αυτό το δελεαστικό βουναλάκι , περιλουσμένο με μέλι ή σιρόπι σφενδάμου τότε μιλάμε για ένα μικρό , καθημερινό θαύμα.

pancakes bromh myrtila1

Υλικά (για κάθε μερίδα δίνει 4 pancakes ή 6 μικρότερα):

1 αυγό

1 ώριμη μπανάνα

1 κ.σ. ηλιέλαιο

1/4 κούπας νιφάδες βρώμης

1/4 κούπας μύρτιλα

1 κ.γλ. ζάχαρη (που μπορούμε να παραλείψουμε αν είναι πολύ ώριμη η μπανάνα)

1 βανίλια

Λίγο βούτυρο για το τηγάνι

Σιρόπι σφενδάμου ή μέλι ή ζάχαρη άχνη ή σιρόπι φρούτων για το σερβίρισμα

pancakes bromh myrtila2pancakes bromh myrtila3jpegpancakes bromh myrtila4pancakes bromh myrtila5pancakes bromh myrtila6jpegpancakes bromh myrtila7pancakes bromh myrtila8pancakes bromh myrtila9pancakes bromh myrtila10pancakes bromh myrtila11

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ λιώνουμε καλά τη μπανάνα με το πιρούνι , προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια , τα χτυπάμε κι αυτά με το πιρούνι , συνεχίζουμε με το ηλιέλαιο , τη ζάχαρη , τη βρώμη και τελευταία τα μύρτιλα τα οποία ανακατεύουμε απαλά για πολύ λίγο.

Βάζουμε το αντικολλητικό σκεύος στη φωτιά , αλείφουμε με λίγο βούτυρο κι αδειάζουμε ένα μέρος από το μίγμα . Όταν σταθεροποιηθεί από τη μία πλευρά κι αποκτήσει “σώμα” τότε με τη βοήθεια της σπάτουλας το γυρίζουμε κι από την άλλη μέχρι να ροδίσει. Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο κι επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μίγμα. Τις στοιβάζουμε τη μία τηγανίτα πάνω στην άλλη , γαρνίρουμε κατά την προτίμησή μας και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...