tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Τηγανίτες με πουρέ κολοκύθας (pumpkin pancakes)

Κάθε χρόνο τον καλοδέχομαι το Νοέμβρη…Αγαπώ αυτό το μήνα , αγαπώ τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή μου τέτοια εποχή , με την ψύχρα να είναι αισθητή , το σούρουπο να έρχεται νωρίς και να υπόσχεται στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης μέσα στο σπίτι το οποίο σιγά σιγά αρχίζει να φορά τα χειμωνιάτικά του και να μας γλυκαίνει με τη θαλπωρή του. Αγαπώ το διάκοσμο του σπιτιού αυτή την εποχή με τα απαλά , γήινα χρώματα και τις κολοκύθες με τα χαριτωμένα σχήματά τους και τα λατρεμένα χρώματά τους να έχουν τον πρώτο λόγο μαζί μα τα ρόδια , τα μήλα , τα κυδώνια. Εννοείται πως η κουζίνα μου δεν ξεφεύγει από το “θέμα”…Οι τηγανίτες μου λοιπόν , που ομορφαίνουν τα χαλαρά πρωινά των Κυριακών έχουν το χρώμα , τη γεύση και το άρωμα της αγαπημένης καλοκύθας!

pumpkinpancakes1

Υλικά:

2 κούπες αλεύρι (250 γρ.)

1/4 κούπας ζάχαρη (50-60 γρ.)

1 κ.γλ. μπέικιν

1 πρέζα αλάτι

1 κ.γλ. μπαχαρικά (κανέλα , γαρύφαλλο , μοσχοκάρυδο)

1 βανίλια

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

2 αυγά

2 κ.σ. ηλιέλαιο

1+ 1/2 κούπα γάλα (350ml)

1 κούπα πουρέ κολοκύθας (250γρ.)

Βούτυρο για το τηγάνι

pumpkinpancakes2pumpkinpancakes3pumpkinpancakes4pumpkinpancakes5pumpkinpancakes6pumpkinpancakes7pumpkinpancakes8pumpkinpancakes9pumpkinpancakes10pumpkinpancakes11pumpkinpancakes12pumpkinpancakes13pumpkinpancakes14pumpkinpancakes15pumpkinpancakes16pumpkinpancakes18

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν , το αλάτι , τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη σε ένα μπωλ και τα ανακατεύουμε. Σε ένα δεύτερο μπωλ ρίχνουμε τα αυγά , το ηλιέλαιο , τον πουρέ κολοκύθας , το ξύσμα , τη βανίλια και χτυπάμε για λίγο με το μίξερ. Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πετύχουμε ένα βελούδινο κι αφράτο μίγμα. Ενώνουμε τότε τα δύο μίγματα και συνεχίζουμε για λίγο ακόμα με το μίξερ μέχρι να ενωθούν τα υλικά. 

Βουτυρώνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και όταν ζεσταθεί πολύ καλά αδειάζουμε μια μικρή ποσότητα από το μίγμα (1/4 της δοσομετρικής κούπας) για κάθε τηγανίτα. Περιμένουμε να σφίξει από τη μία μεριά και με τη βοήθεια της σπάτουλας γυρίζουμε να ψηθεί κι από την άλλη πλευρά. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία βουτυρώνοντας κάθε φορά το τηγάνι μέχρι να τελειώσει όλο το μίγμα. Η δόση αυτή δίνει περίπου 16 κομμάτια αν χρησιμοποιήσουμε για κάθε τηγανίτα  την ποσότητα που προανέφερα (1/4 της δοσομετρικής κούπας). 

Σερβίρουμε τις τηγανίτες με μέλι , ή με ζάχαρη άχνη , ή με σιρόπι σφενδάμου.

Σημ. : Συνταγή για υπέροχο πουρέ κολοκύθας που αποτελεί τη βάση για πολλά γλυκίσματα θα βρείτε αν κάνετε κλικ εδώ.  

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...