Γλυκιές συνταγές
Τριφτή μηλόπιτα με το θερμομιξ (apple crumble pie)
- Hits: 115
Το υπέροχο-του υπέροχου, το όνειρο-του ονείρου, το αρωματικό-του αρωματικό και το εύκολο-του εύκολου…Όχι δεν μαθαίνουμε κλήση ουσιαστικών κι επιθέτων εδώ, απλά προσπαθώ να σε δελεάσω με αυτή τη συνταγή. Η εκτέλεση της αφοπλιστικά απλή, η επιτυχία της σίγουρη κι το αποτέλεσμα εκπληκτικό. Τσέκαρε τη συνταγή και πιάσε δουλειά. Σε λίγη ώρα από τώρα θα έχεις ένα υπέροχο γλυκό στο πιάτο σου κι αν μάλιστα το συνοδεύσεις και με λίγο παγωτό βανίλιας με σιρόπι σφενδάμου όπως έκανε εγώ , θα το απολαύσεις άπειρα!
Υλικά για την τριφτή ζύμη:
120 γρ. Κρύο βούτυρο
320 γρ. Αλεύρι
4 κ.σ. ζάχαρη
1 αυγό
Υλικά για τη γέμιση:
700 γρ. Μήλα (καθαρό βάρος)
1 κ.σ. κανέλα (κοφτή)
1 τσιμπιά γαρλυφαλλο και μοσχοκάρυδο
100 γρ. Μαλακή, καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα ρίχνουμε σε δυο δόσεις στον κάδο. Ρυθμίζουμε κάθε φορά για 3 δευτερόλεπτα/ταχ. 5.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη και ρυθμίζουμε για 5 δευτερόλεπτα/ταχ. 3 ώστε να αναμιχθούν όλα τα υλικά. Αδειάζουμε τη γέμιση σε ένα μπωλ και ρίχνουμε στον κάδο τα υλικά για τη ζύμη. Ρυθμίζουμε για 20 δευτερόλεπτα/ταχ. 6 ώστε να δημιουργηθεί ένα μίγμα σαν βρεγμένη, χονδρή άμμος . Τη χωρίζουμε τότε σε δύο περίπου ίσα μέρη (το ένα μέρος να περιέχει λίγο περισσότερο μίγμα). Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα πυρίμαχο σκεύος 25 εκ. και ρίχνουμε εκεί το μεγαλύτερο μέρος από το μίγμα της ζύμης. Το απλώνουμε και το πιέζουμε καλά ώστε να καλύψει όλο τον πάτο του σκεύους και να ανέβει ελαφρά στα τοιχώματα.
Αδειάζουμε τότε τη γέμιση που έχουμε ετοιμάσει και από πάνω σκορπίζουμε ομοιόμορφα την υπόλοιπη τριφτή ζύμη που έχουμε κρατήσει, έτσι όπως είναι. Την πιέζουμε πολύ απαλά ώστε να εισχωρήσει ελαφρά στην επιφάνεια της γέμισης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο για 45-50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Περιμένουμε να κρυώσει το γλυκό, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!