Γλυκιές συνταγές
Κέικ μήλου με κανέλα με το θερμομιξ
- Hits: 77
Άλλη μια συνταγή για κέικ, αλλά τι κέικ!! !Αφράτο, ζουμερό, πεντανόστιμο , αρωματικό , απολαυστικό κι εμφανίσιμο ….Τα μπαχαρικά και το μήλο είναι τα κορυφαία υλικά, τείνουν να θεωρούνται σταθερή αξία ενώ τελικά όσο περνάει ο καιρός ανακαλύπτω ότι η κατασκευή ενός κέικ είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο με πάμπολλες δυνατότητες...φαντασία και δημιουργικότητα , όρεξη και κέφι να’ χεις και γίνονται θαύματα…
Υλικά:
300 γρ. καθαρό βάρος μήλων
120 γρ. ηλιέλαιο
225 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
1 κ.σ. μπέικιν
180 γρ. καστανή μαλακή ζάχαρη
3 αυγά
1 κ.σ. κανέλα
1 τσιμπιά γαρύφαλλο
2 βανίλιες
1 επιπλέον μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
Λίγη κανέλα και καστανή ζάχαρη για την επιφάνεια
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα 300 γρ. μήλα και τα ρίχνουμε στον κάδο. Ρυθμίζουμε για 5 δευτερόλεπτα/ ταχ. 5 ώστε να ψιλοκοπούν. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το τελευταίο μήλο και ρυθμίζουμε για 15 δευτερόλεπτα/ ταχ. 4 ώστε να ενωθούν καλά τα υλικά. Καθαρίζουμε τα τοιχώματα με τη σπάτουλα κι αν χρειαστεί, επαναλαμβάνουμε για λίγα δευτερόλεπτα ακόμα.
Αδειάζουμε το μίγμα σε φόρμα 25 εκ. που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και τοποθετούμε στην επιφάνεια τις λεπτές φέτες μήλου που έχουμε ετοιμάσει. Πασπαλίζουμε με κανέλα και καστανή ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο για μία ώρα περίπου.
Περιμένουμε να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση!