Γλυκιές συνταγές
Μπάρες με χουρμάδες, βρώμη και ξηρούς καρπούς
- Hits: 85
Αυτό το μικρό αλλά τόσο περιεκτικό και πλούσιο παραλληλόγραμμο κομμάτι κολατσιού είναι το πιο ιδανικό σνακ για κάθε ώρα της ημέρας. Είναι μικρό και δε θα σε βαρύνει αλλά θα σου δώσει την ενέργεια που χρειάζεσαι , όταν τη χρειαστείς…Είναι πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία, δεν περιέχει ζάχαρη ή βούτυρο, είναι αρκετά μαλακό και η γελυση του θα σε εκπλήξει ευχάριστα. Γίνεται πανεύκολα και δε θα χρειαστεί ποτέ να καταφύγεις ξανά σε μπάρες του εμπορίου…
Υλικά:
80 γρ. Φουντούκια
50 γρ. Καρύδια
110 γρ. Χουρμάδες και βερύκοκα (αποξηραμένα)
70 γρ. Ηλιέλαιο
100 γρ. Σιρόπι αγαύης
50 γρ. Μέλι
1 κ.σ. σπόρους chia
1 κ.γλ. κανέλα
250 γρ. Νιφάδες βρώμης
50 γρ. Κομμένο αμύγδαλο
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε τα φουντούκια στον κάδο και ρυθμίζουμε για 5 δευτερόλεπτα/ταχ. 7 . Αδειάζουμε τα τριμμένα φουντούκια σε ένα μπωλ και ρίχνουμε στον κάδο τα καρύδια και τα αποξηραμένα φρούτα. Ρυθμίζουμε για 5 δευτερόλεπτα/ταχ. 5 και αδειάζουμε κι αυτά τα ψιλοκομμένα υλικά στο μπωλ με τα φουντούκια. Εκεί προσθέτουμε και τους σπόρους chia
Ρίχνουμε στον κάδο το λάδι, το σιρόπι αγαύης, το μέλι και την κανέλα και ρυθμίζουμε για 5 λεπτά/90ο θερμοκρασία/ ταχ. 1
Προσθέτουμε τότε στον κάδο τη βρώμη και τα υλικά του μπωλ και ρυθμίζουμε για 20 δευτερόλεπτα/ αντίστροφη κίνηση/ ταχ. 3
Αδειάζουμε το μίγμα σε σκεύος 30x20 στο οποίο έχουμε βάλει λαδόκολλα και στα τοιχώματα. Με τη βοήθεια ενός δεύτερου κομματιού λαδόκολλας και με μια επίπεδη κούπα πιέζουμε πολύ καλά το μίγμα ώστε να συμπιεστεί και να γίνει επίπεδο. Με βρεγμένα χέρια περνάμε όλη την επιφάνει και ρίχνουμε από πάνω το αμύγδαλο. Το πιέζουμε ώστε να κολλήσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175ο για μισή ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια. Περιμένουμε να κρυώσει εντελώς και τότε με προσοχή μεταφέρουμε τη λαδόκολλα με το περιεγχόμενο σε επιφάνεια εργασίας και κόβουμε σε 20 παραλληλόγραμμες μπάρες. Τις φυλάμε μπωλ που κλείνει αεροστεγώς και απολαμβάνουμε!
Καλή επιτυχία!