Γλυκιές συνταγές
Τηγανίτες με τριμμένο μήλο με το θερμομιξ
- Hits: 104
Το αγαπημένο φρούτο του φθινοπώρου, το λατρεμένο μήλο μπαίνει παντού! Δεν υπήρχε περίπτωση λοιπόν να λείψει από τις τηγανίτες που τόσο συχνά φτιάχνουμε για εμάς τους ενήλικες αλλά και για τα μικρά παιδιά…Τι πιο ωραίο από το να “κρύβουμε” ένα τριμμένο μήλο μέσα στο αγαπημένο σνακ των παιδιών και να το γεύονται με ευχαρίστηση και χαρά κι όχι αναγκαστικά και πιεστικά. Γαρνιρισμένες με μέλι και κανέλα που είναι δίδυμες γεύσεις αλλά και με σιρόπι καραμέλας ή πετιμέζι κι λίγα ψιλοκομμένα καρύδια αποτελούν την πιο υπέροχη πρόταση για πρωινό…
Υλικά:
2 μήλα
2 αυγά
200 γρ. γάλα
2 κ.σ. λάδι
2 βανίλιες
250 γρ. αλεύρι
1 κ.σ. μπέικιν
Λίγο βούτυρο για το τηγάνι
Για το σερβίρισμα:
Μέλι ή σιρόπι καραμέλας ή πετιμέζι
Κανέλα και καρύδια
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα ρίχνουμε στον κάδο . Ρυθμίζουμε για 3 δευτερόλεπτα/ταχ. 5
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στον κάδο και ρυθμίζουμε για 7 δευτερόλεπτα/αντίστροφη κίνηση / ταχ. 5 ώστε να σχηματιστεί ένα πηκτό μίγμα.
Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα αντικολλητικό τηγάνι και το βάζουμε στη φωτιά. Παίρνουμε τότε 1/3 της κούπας από το μίγμα για κάθε τηγανίτα και τις ρίχνουμε στο τηγάνι . Όταν σταθεροποιηθεί από τη μία πλευρά γυρίζουμε την τηγανίτα κι από την άλλη πλευρά με τη βοήθεια μιας σπάτουλα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλο το μίγμα.
Τοποθετούμε τις τηγανίτες σε ένα πιάτο, γαρνίρουμε κατά βούληση με τα υλικά της προτίμησής μας και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!
Σημ. : Εγώ στη συγκεκριμένη εκτέλεση έβαλα γάλα βρώμης και αλεύρι ολικής άλεσης .