tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Γλυκιές συνταγές

Μάφινς με μύρτιλα και ελαιόλαδο

Αυτά τα δύο υλικά που φαίνονται στον τίτλο είναι ενδεικτικά του πόσο ωφέλιμα και πολύτιμα είναι τα συγκεκριμένα κεκάκια. Τώρα αν συμπληρώσουμε ότι περιέχουν επιπλέον αλεύρι ολικής άλεσης, τριμμένο αμύγδαλο, σιρόπι αγαύης και καθόλου ζάχαρη νομίζω πως θα παραδεχτούμε όλοι ότι αξίζει να τα φτιάχνουμε πάλι και πάλι. Είναι ιδανικά για πρωινό, για να ξεκινάμε τη μέρα μας με σωστή ενέργεια και δύναμη. Προτείνω να συνοδευτούν με δυο-τρεις κουταλιές γιαούρτι. Στο μεταξύ είναι τόσο νόστιμα και τόσο αγαπησιάρικα αλλά και τόσο εύκολο να τα φτιάξουμε που δεν υπάρχει δικαιολογία. Τα παιδιά θα τα λατρέψουν κι όλοι θα τα αγαπήσουν. 

muffins myrtila cookidoo1

Υλικά:

260 γρ. αμύγδαλα

30 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης

2 κ.σ. μπέικιν

3 αυγά

60 γρ. σιρόπι Αγαύης

120 γρ. γάλα αμυγδάλου

50 γρ. ελαιόλαδο

2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

120 γρ. μύρτιλα

muffins myrtila cookidoo2muffins myrtila cookidoo3muffins myrtila cookidoo4muffins myrtila cookidoo5muffins myrtila cookidoo6muffins myrtila cookidoo7muffins myrtila cookidoo8muffins myrtila cookidoo9muffins myrtila cookidoo10muffins myrtila cookidoo11muffins myrtila cookidoo12muffins myrtila cookidoo13

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε στον κάδο τα αμύγδαλα και ρυθμίζουμε για 10 δευτερόλεπτα/ ταχ. 7 ώστε να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε με τη σειρά το αλεύρι, το μπέικιν, τα αυγά, το σιρόπι, το ελαιόλαδο και το εκχύλισμα βανίλιας και ρυθμίζουμε για 10 δευτερόλεπτα/ ταχ. 4 ώστε να αναμιχθούν τα υλικά και να σχηματιστεί ένα παχύ μίγμα.

Προσθέτουμε τέλος τα μύρτιλα και τα ενσωματώνουμε κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις με την σπάτουλα. Αδειάζουμε το μίγμα σε 12 θήκες για μάφινς (αντικολλητικές ή με χαρτάκια) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο για 25 λεπτά περίπου ή μέχρι να βεβαιωθούμε ότι τα μάφινς είναι ψημένα στο κέντρο. Περιμένουμε να κρυώσουν ελαφρά, τα μεταφέρουμε σε σχάρα κι όταν κρυώσουν τελείως τα απολαμβάνουμε.

Καλή επιτυχία!