Γλυκιές συνταγές
Μάφινς με μήλα κι άρωμα κανέλας
- Hits: 88
Αυτά τα υπέροχα ατομικά κεκάκια τα λατρεύω και τα φτιάχνω διαρκώς. Είναι νόστιμα, αφράτα, παιχνιδιάρικα και περιέχουν αγαπημένα υλικά: Μήλο τριμμένο το οποίο χαρίζει τα ωφέλη του αλλά και ζουμερή υφή στο κέικ, άρωμα κανέλας που “δένει” μοναδικά, αλεύρι ολικής άλεσης που το “ανεβάζει” διατροφικά και τέλος λίγη ακατέργαστη μαλακή ζάχαρη αλλά και μέλι που γλυκαίνει το κέικ υγιεινά και υπέροχα! Τα χρησιμοπούμε για πρωινό μαζί με λίγο γιαούρτι κι έχουμε ένα πολύ χορταστικό γεύμα, αλλά και σα συνοδευτικό με τον καφέ μας. Τα παιδιά τα λατρεύουν κι εμείς επίσης…
Υλικά:
90 γρ. βούτυρο
150 γρ. μήλα (καθαρό βάρος)
2 αυγά
180 γρ. γάλα
250 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
1 κ.σ. μπέικιν
50 γρ. καστανή, μαλακή ζάχαρη
2 κ.σ. μέλι
1κ.γλ. κανέλα
Λίγες λεπτές φέτες μήλου επιπλέον για την επιφάνεια
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα ρίχνουμε στον κάδο κομμένα στα τέσσερα. Ρυθμίζουμε για 3 δευτερόλεπτα/ ταχ. 7 ώστε να ψιλοκοπούν. Αδειάζουμε το περιέγχομενο σε ένα μπωλ.
Ρίχνουμε στον κάδο το βούτυρο και ρυθμίζουμε για 2 λεπτά/ θερμοκρασία 60ο/ ταχύτητα 1 ώστε να λιώσει το βούτυρο.
Προσθέτουμε τότε στον κάδο τα αυγά, το γάλα, το αλεύρι και το μπέικιν, το μέλι, τη ζάχαρη και την κανέλα και ρυθμίζουμε για 5 δευτερόλεπτα/ταχ. 5 ώστε να αναμιχθούν τα υλικά. Καθαρίζουμε τα τοιχώματα με τη σπάτουλα και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μήλα. Ρυθμίζουμε για 5 δευτερόλεπτα/ αντίστροφη κίνηση/ ταχ. 4 ώστε να ανακατευτούν τα μήλα στο μίγμα. Μοιράζουμε τότε το μίγμα σε 12 θήκες για μάφινς που έχουμε ετοιμάσει με αντικολλητικά χαρτάκια και τοποθετούμε στην επιφάνεια 2-3 φέτες από τα μήλα που έχουμε ετοιμάσει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 ο για 20 λεπτά περίπου. Περιμένουμε να κρυώσουν ελαφρά τα κεκάκια μας και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!