tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Γλυκιές συνταγές

Ρυζόγαλο με το θερμομιξ

Δε νομίζω να υπάρχει κανείς που να μην αγαπάει αυτό το γλύκισμα το τόσο ωφέλιμο , το τόσο αρωματικό με την τόσο ανάλαφρη και βελούδινη κρέμα. Σε άλλες χώρες του κόσμου το ονομάζουν "πουτίγκα ρυζιού" και το εμπλουτίζουν με αρώματα ανάλογα με το τί διαθέτει η κάθε περιοχή. Στο Βυζάντιο το ονόμαζαν "γλυκό των πλουσίων". Για μας όμως είναι το αγαπημένο "ρυζόγαλο" των μαμάδων και των γιαγιάδων μας και είναι συνώνυμο του ωφέλιμου και δυναμωτικού για παιδιά και όχι μόνο. Το θερμομίξ το ετοιμάζει με την καλύτερη μέθοδο, ανακατεύοντας ακούραστα το γάλα με το γλασέ ρύζι μέχρι αυτό να βράσει και να χυλώσει καθώς είναι πλούσιο σε άμυλο. Φτιάξ’ το , αρωμάτισέ το με μπόλικη κανέλα και απόλαυσέ το!

ryzogalo thermomix1

Υλικά (για 6 μπωλ):

1 λίτρο γάλα

150 γρ. ρύζι γλασέ

80 γρ. ζάχαρη

2 βανίλιες

Μπόλικη κανέλα για το σερβίρισμα

ryzogalo thermomix2ryzogalo thermomix3ryzogalo thermomix4ryzogalo thermomix5ryzogalo thermomix6ryzogalo thermomix7ryzogalo thermomix8ryzogalo thermomix9

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε το χτυπητήρι στον κάδο και προσθέτουμε το γάλα, το ρύζι και τις βανίλιες. Ρυθμίζουμε για 45 λεπτά/ 90ο θερμοκρασία/ αντίστροφη κίνηση/ ταχ. 1

Τότε προσθέτουμε τη ζάχαρη και ρυθμίζουμε για 15 λεπτά/90ο θερμοκρασία/ αντίστροφη κίνηση/ ταχ. 1

Το ρυζόγαλο είναι έτοιμο. Μοιράζουμε σε μπωλάκια, πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!