Γλυκιές συνταγές
Μαρμελάδα με κίτρινη κολοκύθα και πορτοκάλι
- Hits: 193
Ότι θα ήταν τόσο υπέροχη αυτή η μαρμελάδα με τα δύο αυτά βασικά υλικά δεν το φανταζόμουν με τίποτα. Είναι βέβαια αγαπημένα ούτως ή άλλως και τα δύο αλλά το αποτέλεσμα είναι θεϊκό! Αυτή η μαρμελάδα δίνει άψογο αποτέλεσμα σαν γέμιση σε γλυκιά τάρτα ή πάστα φλόρα ή σε βουτυρένια μπισκότα αλλά και με βούτυρο στο ψωμί ταιριάζει απίθανα. Αν αγαπάς κι εσύ την κολοκύθα και το άρωμα πορτοκαλιού, δοκίμασε αυτή τη μαρμελάδα οπωσδήποτε. Δεν έχεις παρά να ρίξεις τα υλικά στον κάδο και να προγραμματίσεις τη λειτουργία του θερμομίξ...
Υλικά:
500 γρ. καθαρό βάρος κολοκύθας κομμένη σε κύβους
1 μεγάλο πορτοκάλι ακέρωτο, καλά πλυμένο και κομμένο σε φέτες, μαζί με τη φλούδα
400 γρ. ζάχαρη
50-80 γρ. νερό (ανάλογα με το πόσο ζουμερή είναι η κολοκύθα)
Ένα μικρό κομματάκι από στικ κανέλας
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε στον κάδο την κολοκύθα, το πορτοκάλι και τη ζάχαρη και ρυθμίζουμε για 10 δευτερόλεπτα/ ταχ. 5 ώστε να τεμαχιστούν τα υλικά.
Προσθέτουμε το νερό και την κανέλα και ρυθμίζουμε για 25 λεπτά/θερμοκρασία varoma / ταχ. 1. Παράλληλα τοποθετούμε το καλαθάκι πάνω από το καπάκι ώστε να αποφύγουμε το πιτσίλισμα όση ώρα βράζει.
Περιμένουμε να κρυώσει, μεταφέρουμε σε βάζο και φυλάμε στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία.