Γλυκιές συνταγές
Παντεσπάνι (συνταγή θερμομίξ)
- Hits: 351
Είναι αφράτο, νόστιμο και ελαφρύ , είναι πανεύκολο στην κατασκευή , πολύ οικονομικό και τόσο απλό που αποκλείεται να μην πετύχει. Αν το κόψουμε στα δύο και το σιροπιάσουμε , μπορούμε να σκαρώσουμε ένα σωρό τούρτες , αν πάλι το ψήσουμε σε μεγαλύτερο ταψί και το περιλούσουμε με ένα αρωματικό σιρόπι μπορεί να γίνει μια υπέροχη βάση για γλυκό με κρέμα. Κάποιες φορές , το ψήνω , φτιάχνω ένα αρωματικό σιρόπι (με άρωμα κανέλας, με πορτοκάλι ή λεμόνι που είναι τα αγαπημένα μου) και το σερβίρω έτσι απλό και υπέροχο με μια μπάλα παγωτό…αυτό το παντεσπάνι πρέπει να προστεθεί στα αγαπημένα μας!
Υλικά:
110 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
1 βανίλια
1 τσιμπιά αλάτι
125 γρ. αλεύρι
1 κ.γλ. μπέικιν
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε το χτυπητήρι στον κάδο και ρίχνουμε μέσα τα αυγά, τη βανίλια και τη ζάχαρη.
Ρυθμίζουμε για 6 λεπτά/ 37ο θερμοκρασία/ ταχ. 4
Ρυθμίζουμε αμέσως μετά για άλλα 6 λεπτά/ταχ. 4
Προσθέτουμε τότε το αλάτι, το αλεύρι και το μπέικιν και ρυθμίζουμε για 5 δευτερόλεπτα/ ταχ. 4 ώστε να αναμιχθούν τα υλικά. Αφαιρούμε τότε το χτυπητήρι και αν δούμε πως χρειάζεται ανακατεύουμε λίγο με μια Μαρίζ κάνοντας απαλές , κυκλικές κινήσεις. Αδειάζουμε τότε το μίγμα σε φόρμα με αποσπώμενο πάτο 24. εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο για 25 λεπτά. Περιμένουμε λίγο να κρυώσει και ξεφορμάρουμε με προσοχή πάνω σε σχάρα. Το παντεσπάνι είναι έτοιμο για κάθε χρήση.
ΚΑλή επιτυχία!