Γλυκιές συνταγές
Κρέμα σοκολάτας (με το θερμομίξ)
- Hits: 455
Από μόνη της αυτή η υπέροχη, βελούδινη κρέμα αποτελεί μία πρόκληση…την ετοιμάζεις μέχρι να ανοιγοκλείσεις τα μάτια και καταναλώνεις τη μισή πριν καλά καλά κρυώσει…Το επόμενο βήμα είναι να την τοποθετήσεις σε μπωλάκια , να την πασπαλίσεις με τριμμένους ξηρούς καρπούς και λίγη τρούφα και να την απολαύσεις. Εναλλακτικά, τη χρησιμοποιείς σαν βάση για γλυκά ψυγείου, τούρτες ή γλυκές πίτες.
Υλικά:
150 γρ. Κουβερτούρα
500 γρ. Γάλα
100 γρ. Ζάχαρη
20 γρ. Κορν φλάουρ
2 αυγά
1 βανίλια
40 γρ. Βούτυρο
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε την κουβερτούρα στον κάδο και τρίβουμε ρυθμίζοντας για 10 δευτερόλεπτα/ταχ. 10
Προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο και ρυθμίζουμε για 12 λεπτά/ 90ο/ταχ. 3
Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και ρυθμίζουμε για 10 δευτερόλεπτα / ταχ. 4 μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Τοποθετούμε την κρέμα σε μπωλάκια, γαρνίρουμε κατά βούληση, τοποθετούμε για λίγο στο ψυγείο και σερβίρουμε ή τη χρησιμοποιούμε όπως αλλιώς επιθυμούμε.
Καλή απόλαυση!