Γλυκιές συνταγές
Άλειμμα σοκολάτας με τριμμένο φουντούκι (με το θερμομίξ)
- Hits: 336
Είναι γεγονός πως αν συνηθίσεις να γεύεσαι αυτά που φτιάχνεις μόνος στο σπίτι με επιλεγμένα, προσεγμένα υλικά , με φροντίδα, αγάπη κι έμφαση στην ποιότητα , δύσκολα μπορείς να επιστρέψεις σε παρασκευάσματα του εμπορίου και βιαστικές λύσεις. Αν δοκιμάσεις αυτό το εξαιρετικό, βουτυροσοκολατένιο άλειμμα θα καταλάβεις ακριβώς τι εννοώ…το φτιάχνουμε σε χρόνο ρεκόρ με το θερμομίξ και το απολαμβάνουμε με μια φέτα ψωμί ή τσουρέκι ή ακόμα και σαν γέμιση ανάμεσα σε δυο μπισκότα βουτύρου…
Υλικά:
140 γρ. Κουβερτούρα
130 γρ. Βούτυρο
120 γρ. Ηλιέλαιο
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
80 γρ. Φουντούκια
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε στον κάδο το φουντούκι και το τρίβουμε για 8 δευτερόλεπτα/ ταχ. 8. Το αδειάζουμε σε ένα μπωλ
Ρίχνουμε στον κάδο την κουβερτούρα και την τρίβουμε για 10 δευτερόλεπτα/ ταχ. 8 . Προσθέτουμε το γάλα, το βούτυρο σε κομμάτια και το ηλιέλαιο και ρυθμίζουμε για 5 λεπτά/ 95ο /ταχ. 3
Τέλος προσθέτουμε το τριμμένο φουντούκι και ανακατεύουμε για 5 δευτερόλεπτα/ ταχ. 5
Αδειάζουμε σε γυάλινο βάζο και χρησιμοποιούμε κατά βούληση. Διατηρείται για 5-6 μέρος σε ξηρό και δροσερό μέρος και για περισσότερες μέρες στο ψυγείο. Σ’ αυτή την περίπτωση αφήνουμε για 15 λεπτά εκτός ψυγείου πριν τη χρήση.
Καλή απόλαυση!
Σημ. : αν θέλουμε μπορούμε να παραλείψουμε το τριμμένο φουντούκι