tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Αλμυρές συνταγές

Πουρές γλυκοπατάτας (συνταγή θερμομίξ)

Νομίζω πως το καλύτερο συνοδευτικό για τα ψητά κρέατα και τα πουλερικά είναι ο πουρές γλυκοπατάτας. Είναι βελούδινος, φίνος και ντελικάτος, έχει ανάλαφρη και ιδιαίτερη γεύση και δε σε βαραίνει ποτέ. Για κάποιο λόγο πιστεύω πως αναδεικνύει στο έπακρο τη γεύση του κρατικού που συνοδεύει και πραγματικά εκπλήσσει ευχάριστα τον ουρανίσκο. Αν βαρέθηκες τις πατάτες, το ρύζι, τα ζυμαρικά ή ακόμα και τον κλασικό πουρέ πατάτας ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις την πορτοκαλί, βελούδινη απόλαυση. Το θερμομίξ θα σε βοηθήσει πολύ!

poyres glykopatatas1

Υλικά:

350 γρ. Γλυκοπατάτες

150 γρ. Πατάτες

1 κύβο λαχανικών

200 γρ. γάλα

20 γρ. Βούτυρο

Πιπέρι, μοσχοκάρυδο κατά βούληση

poyres glykopatatas2poyres glykopatatas3poyres glykopatatas4poyres glykopatatas5poyres glykopatatas6poyres glykopatatas7

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά τετράγωνα.

Τοποθετούμε το χτυπητήρι στον κάδο και ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά εκτός από τα μπαχαρικά. Ρυθμίζουμε για  30 λεπτά/ 98ο θερμοκρασία/ ταχ. 1

Αν δούμε πως πιτσιλάει, τοποθετούμε πάνω στο καπάκι το καλαθάκι.

Στο τέλος αφαιρούμε το χτυπητήρι, προσθέτουμε το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και ρυθμίζουμε για 30 δευτερόλεπτα/ ταχ. 4 μέχρι να πετύχουμε έναν λείο και βελούδινο πουρέ.

Σερβίρεται ζεστός ή χλιαρός!