Αλμυρές συνταγές
Πουρές γλυκοπατάτας (συνταγή θερμομίξ)
- Hits: 315
Νομίζω πως το καλύτερο συνοδευτικό για τα ψητά κρέατα και τα πουλερικά είναι ο πουρές γλυκοπατάτας. Είναι βελούδινος, φίνος και ντελικάτος, έχει ανάλαφρη και ιδιαίτερη γεύση και δε σε βαραίνει ποτέ. Για κάποιο λόγο πιστεύω πως αναδεικνύει στο έπακρο τη γεύση του κρατικού που συνοδεύει και πραγματικά εκπλήσσει ευχάριστα τον ουρανίσκο. Αν βαρέθηκες τις πατάτες, το ρύζι, τα ζυμαρικά ή ακόμα και τον κλασικό πουρέ πατάτας ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις την πορτοκαλί, βελούδινη απόλαυση. Το θερμομίξ θα σε βοηθήσει πολύ!
Υλικά:
350 γρ. Γλυκοπατάτες
150 γρ. Πατάτες
1 κύβο λαχανικών
200 γρ. γάλα
20 γρ. Βούτυρο
Πιπέρι, μοσχοκάρυδο κατά βούληση
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά τετράγωνα.
Τοποθετούμε το χτυπητήρι στον κάδο και ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά εκτός από τα μπαχαρικά. Ρυθμίζουμε για 30 λεπτά/ 98ο θερμοκρασία/ ταχ. 1
Αν δούμε πως πιτσιλάει, τοποθετούμε πάνω στο καπάκι το καλαθάκι.
Στο τέλος αφαιρούμε το χτυπητήρι, προσθέτουμε το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και ρυθμίζουμε για 30 δευτερόλεπτα/ ταχ. 4 μέχρι να πετύχουμε έναν λείο και βελούδινο πουρέ.
Σερβίρεται ζεστός ή χλιαρός!