tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Αλμυρές συνταγές

Παριζάκι κοτόπουλου

Ο παγκόσμιος οργανισμός φαρμάκων προειδοποιεί: Τα αλλαντικά αποτελούν κακό διατροφικό προϊόν και ενοχοποιούνται πρωτίστως για καρκίνο του παχέος εντέρου αλλά κι καρδιακές νόσους, διαβήτη  κ.λ.π.

Η  διαδικασία του καπνίσματος, τα συντηρητικά , τα νιτρώδη άλατα επιβαρύνουν τα αλλαντικά και τα καθιστούν άκρως επικίνδυνα για τον οργανισμό. Έλα όμως που τα αλλαντικά αποτελούν εύκολη λύση στη διατροφή και βρίσκονται σε καθημερινή βάση στο τραπέζι μας. Αν όμως φτιάξουμε πανεύκολα, χωρίς κόπο , χωρίς χρόνο και επιλέγοντας με φροντίδα τις πρώτες ύλες( βιολογικό κρέας, ελαιόλαδο κ.λ.π.) τότε όλα φαίνονται ευκολότερα και πιο αισιόδοξα. Το θερμομίξ σε αυτό το σημείο αποτελεί το δεξί μου χέρι!

parizaki1

Υλικά:

500 γρ. φιλέτο κοτόπουλου κομμένο σε κομμάτια

25 γρ. ελαιόλαδο

2 κ.γλ. αλάτι

2 κ.γλ. πάπρικα (γλυκιά ή καπνιστή)

1 κ.γλ. θυμάρι (και λίγο αποξηραμένο βασιλικό)

Λίγο αποξηραμένο σκόρδο και κρεμμύδι

1 κ.σ. μουστάρδα

1 λίτρο νερό

parizaki2parizaki3parizaki4parizaki5parizaki6parizaki7parizaki8parizaki9parizaki10parizaki11parizaki12parizaki13

Εκτέλεση:

Βάζουμε στον κάδο όλα τα υλικά (εκτός από το νερό) και ρυθμίζουμε για ενάμισι λεπτό / ταχ. 5 ώστε να πολτοποιηθούν και να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μίγμα.

Μεταφέρουμε το μίγμα αυτό σε λαδόκολλα σχηματίζοντας ένα μπαστούνι μήκους 25 εκ. Το τυλίγουμε σφιχτά και ρολάρουμε πάνω στον πάγκο ώστε να σχηματιστεί ομοιόμορφο ρολό και το τοποθετούμε στον ξέβαθο δίσκο του varoma. Ρίχνουμε τότε το νερό στον κάδο, τοποθετούμε το varoma στη θέση του και ρυθμίζουμε για 40 λεπτά/ θερμοκρασία varoma / ταχ. 3

Περιμένουμε να κρυώσει, το ξετυλίγουμε , κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε. Το διατηρούμε στο ψυγείο για αρκετές μέρες.

Καλή όρεξη!

Σημ. : -Μπορούμε να το σερβίρουμε σκέτο σε μια πιατέλα  με κριτσίνια, ψωμί, φρυγανιά, ελιές και τυρί ή να φτιάξουμε σάντουιτς ή τοστ με αυτό.

-Μπορούμε να “παίξουμε” με τη γεύση του χρησιμοποιώντας διαφορετικά μπαχαρικά όπως Κάρυ , μπούκοβο, κύμινο ή να παραλείψουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι κλπ

Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διαφόρων ειδών και γεύσεων μουστάρδα ώστε να δώσει το δικό της άρωμα.