Αλμυρές συνταγές
Φιλέτα βακαλάου με λαχανικά και σάλτσα ντομάτας (thermomix)
- Hits: 280
Αν δε σε έχω καλύψει από τη φωτογραφία που μόλις είδες, νομίζω το πέτυχα με τον αναλυτικό μου τίτλο. Μιλάμε λοιπόν για ζουμερά φιλέτα ψαριού , με όλη τους τη γεύση κι όλα τα θρεπτικά συστατικά τους αφού μαγειρεύεται στον ατμό. Αλλά δε μένουμε μόνο σ’ αυτό! Παράλληλα, σε χρόνο ρεκόρ θα μαγειρέψουμε συνοδευτικά λαχανικά, μαγειρεμένα κι αυτά στον ατμό κι όλα αυτά στο τέλος θα τα περιλούζουμε με μια σάλτσα η οποία είναι πεντανόστιμη αφού σιγομαγειρεύεται μόνη της , με αργό ανακάτεμα έτσι ώστε να αποδεσμεύονται αργά κι αβίαστα όλα τα αρώματά της…
Υλικά:
2 μεγάλα φιλέτα βακαλάου
2-3 πατάτες
1-2 καρότα
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι
50 γρ. λευκό κρασί
200 γρ. φρέσκιες ντομάτες
50 γρ. ελαιόλαδο
Λίγες φέτες λεμονιού
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα καρότα, τα αλατοπιπερώνουμε και τα τοποθετούμε στο βαθύ δίσκο του varoma. Πλένουμε και στεγνώνουμε τα φιλέτα ψαριού και τα τοποθετούμε στον ξέβαθο δίσκο του varoma. Αν χρειάζεται, αλατίζουμε τα ψάρια και βάζουμε πάνω τις ροδέλες λεμονιού. Στον κάδο ρίχνουμε το κρεμμύδι κομμένο στα 4 και το σκόρδο. Τα τεμαχίζουμε για 5 δευτερόλεπτα /ταχ. 5 και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Ρυθμίζουμε για 8 λεπτά / θερμ. 120ο / ταχ. 2 και σοτάρουμε ώστε να πάρουμε τα αρώματα τους. Προσθέτουμε στη συνέχεια τις ντομάτες και ρυθμίζουμε για 5 δευτερόλεπτα /ταχ. 5. Τότε προσθέτουμε το κρασί και το νερό , κλείνουμε το θερμομίξ, τοποθετούμε πάνω το βαθύ varoma με τα λαχανικά και μαγειρεύουμε για 15λεπτά/ θέρμ. Varoma / ταχ. 1
Μετά από τα 15 λεπτά, τοποθετούμε πάνω και τον ξέβαθο δίσκο varoma με τα ψάρια και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά/ θέρμ. Varoma / ταχ. 1
Το φαγητό μας είναι πανέτοιμο.
Τοποθετούμε σε έναν δίσκο το ψάρι με τα λαχανικά και τα περιλούζουμε με την σάλτσα του κάδου.
Καλή όρεξη!